МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
« 1 2 3 4 ... 23 24 »
SXM-7
   Компанія Sirius XM під час випробувань на орбіті новітнього супутника SXM-7 виявила несправності. Про це 27 січня повідомили Комісії з цінних паперів і бірж США.
    SXM-7 був створений компанію Maxar Technologies і виведений на орбіту 13 грудня 2020 року за допомогою ракети-носія SpaceX Falcon 9. Під час орбітальних випробувань SXM-7 відбулися події, які призвели до відмови деяких блоків корисного навантаження супутника. Оцінка ситуації триває. Масштаби пошкодження SXM-7 ще не відомі. Представники Sirius XM вже закцентували свою увагу на тому, що збій ніяк не пов'язаний з ракетою-носієм від SpaceX.
     Конструкція SXM-7 масою 7 тонн працює від двох великих сонячних батарей та акумуляторів для зберігання енергії. Він є ... Читати далі »
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 187 | Додав: Игорь | Дата: 30.01.2021

Turksat 5A
   У ніч на 8 січня американська приватна аерокосмічна компанія SpaceX успішно провела перший запуск у 2021 році. Ракета Falcon 9 вивела на орбіту турецький супутник зв'язку Türksat 5A.
    Ракета з супутником стартувала в 4:16 за київським часом з пускового майданчика комплексу SLC-40 на мисі Канаверал. Друга ступінь відпрацювала штатно і доставила супутник на заплановану геоперехідну орбіту. До остаточної геостаціонарної орбіти в точку стояння 31 ° східної довготи на висоті 35 786 км апарат добереться за допомогою власних плазмових двигунів.
     Turksat-5A створений ... Читати далі »
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 177 | Додав: Игорь | Дата: 08.01.2021

Шаблон для супутникових новин Express 80
     Російський супутниковий оператор RSCC (ФГУП «Космічний зв'язок» - російська державна компанія супутникового зв'язку) приступила до технічних тестів свого нового телекомунікаційного супутника Експрес 80, який вже припаркований на цільовій позиції 80° E. На супутнику Express 80° E з'явилися перші тестові сигнали на частотах 11,606 GHz, pol. V, 11,672 GHz, pol. H і 11,672 GHz, pol. V.
    Частоти можуть ... Читати далі »
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 205 | Додав: Игорь | Дата: 07.01.2021

CMS-01
     17 грудня 2020 року о 13:11 за київським часом з космодрому імені Сатіша Дхавана на острові Шріхарікота, Індія відбувся пуск РН PSLV-XL з місією CMS-01 (GSAT-12R).
  CMS-01 - супутник зв'язку, спроектований і розроблений Індійської організацією космічних досліджень (ISRO). Цей супутник буде заміною застарілого супутника GSAT-12 в позиції 83° східної довготи.
   Після виходу на геостаціонарну орбіту CMS-01 буде забезпечувати зв'язок в розширеному C-діапазоні для материкової частини Індії, Андаманських, Нікобарських і Лакшадвіпських островів. Очікується, що CMS-01 пропрацює більше ... Читати далі »
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 173 | Додав: Игорь | Дата: 18.12.2020

APSTAR-6D
     Китайська корпорація аерокосмічної науки і технологій / CASC / оголосила в середу про завершення передачі на орбіті супутника зв'язку APSTAR-6D замовнику - компанії APT Mobile SatCom Limited.
    Супутник був запущений в космос 9 липня цього року за допомогою ракети-носія "Чанчжен-3Б" / серія "Великий похід" / з космодрому Січан.
     Як супутник, так і ракета-носій, були розроблені дочірніми установами CASC.   APSTAR-6D є частиною ... Читати далі »
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 194 | Додав: Игорь | Дата: 17.12.2020

Sirius SXM-7
     В неділю 13 грудня Ракета Falcon 9 успішно вивела на орбіту американський супутник радіомовлення SXM-7. Про це повідомила компанія-розробник носія SpaceX.
    Запуск був здійснений о 12:30 за часом Східного узбережжя США (20:30 за київським часом) з 40-го стартового комплексу авіабази США на мисі Канаверал в штаті Флорида. Завданням супутника SXM-7 нью-йоркської компанії Sirius XM Holdings Inc., маса якого ... Читати далі »
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 170 | Додав: Игорь | Дата: 14.12.2020

Inmarsat GX5
     Провайдер мобільного супутникового зв'язку Inmarsat підтвердив введення в комерційну експлуатацію (CSI) GX5, новітнього на сьогоднішній день геостаціонарного супутника компанії. GX5 є 14-м супутником, який в даний час обслуговується Inmarsat, і забезпечує додаткову пропускну здатність для Європи і Близького Сходу в високошвидкісній супутниковій широкосмуговій послузі Global Xpress (GX) в Ka-діапазоні. Супутник, запущений в листопаді 2019 року, забезпечує приблизно вдвічі більшу місткість всього існуючого парку GX (GX1-GX4). Разом з ... Читати далі »
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 184 | Додав: Игорь | Дата: 11.12.2020

Еxpress-80
    Російський телекомунікаційний супутник  Експрес-80, який запустили в липні цього року з космодрому Байконур, отримав пошкодження. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на джерела в ракетно-космічній галузі.
    Відзначається, що в супутник могло потрапити космічне сміття і у нього пошкодилися бортові системи. Інше джерело розповіло, що ... Читати далі »
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 226 | Додав: Игорь | Дата: 16.09.2020

ATR
   16 серпня о 01:04 за київським часом європейська ракета-носій важкого класу вивела в космос телекомунікаційні супутники Galaxy 30 і BSAT-4b, і другий в своєму роді буксир для супутників - MEV-2.
    Супутник BSAT-4b, побудований компанією Maxar, запущений в космос на замовлення японської корпорації Broadcasting Satellite System Corp. Він буде використовуватися для забезпечення роботи DTH платформ, а також в якості резервного супутника для запущеного в 2017 році апарату BSAT-4a, який також забезпечує передачу відео високої чіткості.
   BSAT-4b виготовлений на основі платформи SSL-1300 і оснащений 24 транспондерами Ku-діапазону (12-18 ГГц). Його вага становить 3520 кг. Розрахунковий термін роботи супутника не менше 15 років. Точка стояння 110 ° східної довготи.
   Супутник Galaxy 30 вагою 3298 кг виготовлений компанією Northrop Grumman Innovation Systems (NGIS) для оператора супутникового зв'язку Intelsat на основі платформи GEOStar-2 Bus для 15-річної служби. Він оснащений транспондерами C-, Ku і Ka-діапазону і буде використаний для доступу до UHD-відеоконтенту в Північній Америці. Точка стояння 125 ° західної довготи.
   MEV-2 (Mission Extension Vehicle-2) зібраний на платформі GEOStar-3; другий ... Читати далі »
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 181 | Додав: Игорь | Дата: 16.08.2020

Запуск Експрес-80 і Експрес-103
   Ракету-носій Протон-М з двома супутниками Експрес запустили в космос. Пуск повинен був відбутися на добу раніше, проте був перенесений через необхідність додаткових перевірок.
    Згідно з даними, ракета вирушила в космос 31 липня в 00:25 за київським часом. Раніше говорилося про те, що запуск Протон-М має відбутися 30 липня, проте Держкомісія не допустила ракету до старту, оскільки були потрібні додаткові перевірки вузлів і агрегатів.
   Як відомо, Протон-М вивела в космос супутники Експрес-80 і Експрес-103. Ці космічні апарати були виготовлені компанією Інформаційні супутникові системи імені академіка М. Ф. Решетньова і призначені для забезпечення послуг фіксованого та рухомого зв'язку, цифрового телерадіомовлення, високошвидкісного доступу до інтернету, а також передачі даних на території Росії і в країнах СНД в C-, Ku- і L-діапазонах.
     Взагалі, спочатку ... Читати далі »
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 191 | Додав: Игорь | Дата: 31.07.2020

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика