МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
Головна » 2020 » Вересень » 16 » Російський супутник Експрес-80 отримав пошкодження в космосі.
13:16
Російський супутник Експрес-80 отримав пошкодження в космосі.
Еxpress-80
    Російський телекомунікаційний супутник  Експрес-80, який запустили в липні цього року з космодрому Байконур, отримав пошкодження. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на джерела в ракетно-космічній галузі.
    Відзначається, що в супутник могло потрапити космічне сміття і у нього пошкодилися бортові системи. Інше джерело розповіло, що двигун залишився цілий, апарат продовжує довиведення в робочу точку. Він додав, що наслідки інциденту стануть зрозумілі після того, як супутник опиниться в робочій точці.
    У прес-службі Роскосмосу відмовилися від коментарів. Замовник супутника -Космічний зв'язок - повідомив, що поки не може коментувати ситуацію з Експресом-80, так як той ще не переданий йому в управління.
    Керівник Інституту космічної політики Іван Моісеєв пояснив, що зіткнення супутника з космічним сміттям чи іншим об'єктом може привести до проблем в його функціонуванні.
  - Проти дрібних пилинок там є захист, але як тільки об'єкт стає важчим і зростає швидкість, як в підручнику фізики, виходить пропорційне руйнування. Як правило, на космічних швидкостях енергія зіткнення перетворюється в тепло. Ці швидкості набагато вищі, ніж швидкість пострілу з гвинтівки, можна собі уявити розмір руйнування. Апарат на такі дії не розрахований, - сказав експерт.
   Він зазначив, що апарат навряд чи вийде повністю з ладу, але можуть виникнути різні проблеми, які доведеться вирішувати фахівцям.
  Супутник Експрес-80 призначений для високошвидкісного доступу в інтернет, цифрового телерадіомовлення та передачі даних на території РФ і СНД.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 227 | Додав: Игорь
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика