МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
Головна » 2021 » Січень » 8 » Успішний запуск Turksat 5A
10:05
Успішний запуск Turksat 5A
Turksat 5A
   У ніч на 8 січня американська приватна аерокосмічна компанія SpaceX успішно провела перший запуск у 2021 році. Ракета Falcon 9 вивела на орбіту турецький супутник зв'язку Türksat 5A.
    Ракета з супутником стартувала в 4:16 за київським часом з пускового майданчика комплексу SLC-40 на мисі Канаверал. Друга ступінь відпрацювала штатно і доставила супутник на заплановану геоперехідну орбіту. До остаточної геостаціонарної орбіти в точку стояння 31 ° східної довготи на висоті 35 786 км апарат добереться за допомогою власних плазмових двигунів.
     Turksat-5A створений Airbus Defence and Space на платформі Eurostar E3000EOR (повністю електрична версія Eurostar E3000) і буде використовуватися оператором супутникового зв'язку Turksat для телекомунікаційних послуг і ефірного мовлення. Геостаціонарний супутник охопить Туреччину, країни Європи, північ Африки і країни Близького Сходу.
    Супутник оснащений 42 передавачами Ku-діапазону загальною пропускною спроможністю 50 Гбіт / с. Маса супутника - 3,4 тонни. Харчування апарату забезпечуватимуть дві розгорнутих сонячних панелі, розрахунковий термін експлуатації звичайний - 15 років.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 177 | Додав: Игорь
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика