МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
« 1 2 ... 21 22 23 24 »
Logo    10 березня 2015 року у позиції 51 градус східної довготи розпочалися випробування корисного навантаження супутника «Експрес-АМ6». Після випробовувань космічний апарат «Експрес-АМ6» буде переміщений в орбітальну позицію 53 градуси східної довготи, де у першій половині травня 2015 року він буде введений в експлуатацію.
    Російський супутник «Експрес-АМ6» створений ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М. Ф. Решетньова» спільно з ФГУП «Науково-дослідний інститут радіо» і компанією MDA Corporation (Канада) на замовлення ФГУП «Космічний зв'язок».
    «Експрес-АМ6» призначений для надання послуг телерадіомовлення, передачі даних, послуг мультимедіа, телефонії та рухомого зв'язку. Зони обслуговування супутника охоплюють територію Росії, Європи, Близького Сходу, Африки та Азії.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 332 | Додав: Игорь | Дата: 12.03.2015

Logo    Eutelsat 8 West B,- новий телекомунікаційний супутник супутникового оператора Eutelsat, знаходиться на фінальній стадії виробництва і на шляху до запуску ракетою Ariane 5 в середині 2015 року.
   Eutelsat 8 West B буде служити на позиції 7 W/8°W, з якої тепер поширюється більш ніж 1000 телевізійних каналів, для більш ніж 52 млн домогосподарств.
    Nilesat і Eutelsat співпрацюють у створенні інфраструктури, включаючи DTH мовлення, з великим охопленням від Марокко до Перської затоки. Обидві компанії постійно пропонують нові потужності для задоволення попиту в даній позиції, приділяючи велику увагу для розповсюдження програм цифрового телебачення високої чіткості ( HDTV ).
   Наступний етап розширення популярної позиції на Близькому Сході і в Північній Африці -супутник Eutelsat 8 West B.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 358 | Додав: Игорь | Дата: 09.03.2015

Logo     Значні зміни відбулися на супутниковій позиції 28,2°E, яка використовується, в основному, британськими мовниками. Тут закінчив роботу застарілий супутник «Astra 2A, а його завдання прийняв на себе супутник «Astra 2E».
    На новий супутник було переключено 14 транспондерів, які в основному використовуються платною платформою «Sky», і кілька некодованих телеканалів. Частоти і склад телеканалів не змінилися, тому деякі глядачі могли взагалі не відчути переключення.
   Зміни відчули ті, що проживають на межі зони покриття сигналу, так як у нового супутника ця зона істотно зменшилася. Наприклад, у Польщі і крайньому заході України, де для прийому «Astra 2A вистачало антени 60 см, тепер знадобиться 90 см. В країнах Скандинавії, де теж був можливий прийом на маленьких антенах, тепер сигналу не стало взагалі. Те ж саме стосується і північно-заходу Росії, який тепер опинився поза зоною покриття. Навпаки покращилися умови прийому в Іспанії і на Канарських Островах, що знаходилися поза зоною покриття старого супутника, а новий «Astra 2E» забезпечує прийом на невеликих антенах.
   В роботі «Astra 2A перебував з 1998 року, а термін працездатності прогнозувався на 15 років, тобто до 2013 року. Отже, супутник успішно пропрацював навіть довше запланованого, але кінця не уникнути і пора було замінити його новим. «Astra 2A» відправиться на іншу позицію, яка ще не визначена. Судячи з усього, на поховання цей супутник ще не вирушить і можливо, ще деякий час буде запасним супутником, який можна буде тимчасово використовувати в разі аварії якого-небудь іншого супутника.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 281 | Додав: Игорь | Дата: 07.03.2015

Logo    2 березня 2015 року о 03:50 UTC (05:50 за київським часом) з майданчика SLC-40 Станції ВПС США "Мис Канаверал" стартовими командами компанії SpaceX при підтримці бойових розрахунків 45-го Космічного крила ВПС США здійснений пуск ракети-носія Falcon-9 (v.1.1) з двома телекомунікаційними супутниками на борту.
    О 04:20 UTC (06:20 за київським часом) від останньої ступені носія відокремився супутник ABS-3A, а у 04:27 UTC (06:27 за київським часом) - супутник Eutelsat-115 West B.
   КА масою 2 тонни кожен виготовлені американською компанією Boeing Co. для двох операторів супутникового зв'язку - європейської компанії Eutelsat і гонконгської Asia Broadcast Satellite.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 348 | Додав: Игорь | Дата: 02.03.2015

Logo    Супутник THOR 7 прибув на космодром Куру у Французькій Гвіані де 16 квітня буде здійснено його запуск на борту ракети Ariane 5. Він планується в позицію 0,8°W.
     THOR 7 спроектований і побудований авіакосмічною компанією Space Systems/Loral (SSL) для скандинавського супутникового оператора Telenor Satellite Broadcasting (TSBc).
     THOR 7 являє собою багатоцільовий супутник, оснащений комплектом високопродуктивного обладнання для роботи в Ка-діапазоні і буде обслуговувати в основному потреби ринку супутникового зв'язку на морських суднах. Супутник також оснащений 11 транспондерами Ku-діапазону.
      Разом з супутником THOR 7 на орбіту буде відправлений італійський військовий супутник SICRAL 2.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 351 | Додав: Игорь | Дата: 24.02.2015

Logo Супутниковий оператор Eutelsat списав три старих телекомунікаційних супутники Eutelsat, які вичерпали свій робочий ресурс. Це Eutelsat 3A, Eutelsat 48C і Eutelsat 16B.
     Eutelsat 48C був запущений в травні 1999 року ракетою-носієм Atlas II AS як Eutelsat W3 і працював в позиції 7°E. З 2004 року працював в позиції 21,5°E за назвою Eutelsat W6 , пізніше, як Eutelsat 21A. В кінці 2012 на позицію 21,5 E був поміщений новий супутник Eutelsat 21B і Eutelsat 21A був перенесений на заключну орбітальну позицію 48°Е, де він працював в якості Eutelsat 48C. У листопаді 2014 року відведений на орбіту поховання.      
     Eutelsat 3А - китайський телекомунікаційний супутник Chinasat 5C (Sinosat 3C),куплений оператором Eutelsat, який працював на позиції 3°E. Після введення в експлуатацію в липні 2014 року нового супутника Eutelsat 3B , Eutelsat 3А був переведений в позицію 8°W, де він деякий час працював як Eutelsat 8 West D. Sinosat 3C був запущений в травні 2007 для супутникового оператора Sinosat.. У 2010 році він був придбаний компанією China Satcom і супутник був перейменований в Chinasat 5C. Eutelsat 3А був знятий з орбіти в листопаді 2014 року.
       Eutelsat 16B був запущений в лютому 1998 року ракетою носієм Ariane 5. Супутник працював спочатку на 13°E, як Hot Bird 4, а пізніше як Atlantic Bird 4 у позиції 7,2°W. Наприкінці своєї служби надавав послуги в Центральній і Східній Європі та південній частині Африки, як Eurobird 16A. У листопаді 2011 року супутник припинив надання послуг і в цьому місяці був відведений на орбіту поховання.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 372 | Додав: Игорь | Дата: 24.02.2015

Logo     Компанія SES замовила три космічних апарати у трьох розробників.
     SES-14 замовлений в компанії Airbus Space and Defence. Супутник планується помістити в орбітальну позицію 48°сх.д. у четвертому кварталі 2017 р. Зараз в цій точці працює NSS-806.
    SES-15 замовлений в компанії Boeing. Запуск намічений на другий квартал 2017 р., орбітальна позиція поки що не названа, регіон обслуговування - Північна Америка.
    SES-16/GovSat замовлений компанією LuxGovSat - спільним підприємством оператора SES і урядом Люксембургу. Постачальник платформи - Orbital ATK, орбітальна позиція - 21,5°сх. д., дата запуску - другий квартал 2017 р. В зону покриття входять Європа, Близький Схід, Африка. На SES-16/GovSat планується наявність ємності X-діапазону для підтримки державних комунікаційних мереж і зв'язку в інтересах силових структур.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 349 | Додав: Игорь | Дата: 24.02.2015

Logo      Супутникові оператори Intelsat і Azercosmos (національний супутниковий оператор Азербайджану) 17 лютого підписали угоду про спільний супутник - Azerspace-2/Intelsat 38 -, що буде розташований в орбітальній позиції 45°сх. д. Запуск намічений на 2017 рік.
    Зараз в орбітальній позиції 45°сх. д. працює Intelsat 12. Супутник має європейський промінь Ku-діапазону, що охоплює територію всієї України. Також Intelsat-12 має ще 4 промені Ku-діапазону: Індійський, Близькосхідний, Південноафриканський і промінь на Південно-Східну Азію.
     Новий апарат Intelsat-38 - повторить всю існуючу на Intelsat-12 ємність, і можливо розширить зону охоплення на перспективні ринки.
    Компанія Azercosmos володіє супутником Azercosmos-1, розташованому в точці 46° сх. д. Європейський промінь Ku-діапазону також охоплює всю територію України, причому сигнал можна приймати на антени не великого розміру. Можливий також прийом сигналу з другого променя Ku-діапазону - Центрально Азіатського .
     Azercosmos-2, повинен розширити існуючі можливості оператора. Більш конкретної інформації про промені майбутнього супутника поки що немає.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 369 | Додав: Игорь | Дата: 23.02.2015

Logo 19 лютого 2015 року телекомунікаційний космічний апарат "Експрес-АМ7" і комплекс допоміжного обладнання доставлений на аеродромний комплекс "Ювілейний", де були проведені всі необхідні митні процедури. Зараз супутник знаходиться в монтажно-випробувальному комплексі 50, де відбуватиметься його подальша підготовка до запуску. Старт ракети-носія "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і космічним апаратом "Експрес-АМ7" запланований на 19 березня 2015 року. Космічний апарат "Експрес-АМ7" створений компанією EADS Astrium на замовлення ФГУП "Космічний зв'язок". Супутник призначений для надання послуг телерадіомовлення, широкосмугового доступу і мультимедіа, передачі даних, телефонії, рухомого зв'язку, повідомляє прес-служба Роскосмосу.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 291 | Додав: Игорь | Дата: 21.02.2015

Logo      Перший супутник зв'язку Туркменістану "Туркмен Алем 520Е" буде запущений на орбіту в березні цього року, повідомляє державне інтернет-видання "Туркменістан: золотий вік".
     Про хід підготовки запуску першого туркменського супутника зв'язку на засіданні уряду доповів віце-прем'єр Сатлик Сатликов, який курирує транспорт і зв'язок. Президент Гурбангули Бердимухамедов наголосив, що наявність власного супутника прискорить розвиток в республіці систем зв'язку, телебачення та інших галузей.
     Нагадаємо, що перший телекомунікаційний супутник Туркменістану будує французька компанія Thales Alenia Space згідно з контрактом від 2011 року. Супутник має 38 транспондерів і буде віщати не тільки на всій території Туркменістану, але і на території Середньої Азії (Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан та Узбекистан), Ірану, Туреччини, Північної Африки і більшої частини Європи. Апарат планується розмістити у позиції 52 градуси сх. д.
    Як очікується, запустить супутник на орбіту американська ракета-носій Falkon 9. Раніше запуск планувався на листопад 2014 року, але був перенесений.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 406 | Додав: Игорь | Дата: 09.02.2015

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика