МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
Головна » 2021 » Січень » 30 » Запущений в грудні супутник SXM-7 так і не запрацював.
11:41
Запущений в грудні супутник SXM-7 так і не запрацював.
SXM-7
   Компанія Sirius XM під час випробувань на орбіті новітнього супутника SXM-7 виявила несправності. Про це 27 січня повідомили Комісії з цінних паперів і бірж США.
    SXM-7 був створений компанію Maxar Technologies і виведений на орбіту 13 грудня 2020 року за допомогою ракети-носія SpaceX Falcon 9. Під час орбітальних випробувань SXM-7 відбулися події, які призвели до відмови деяких блоків корисного навантаження супутника. Оцінка ситуації триває. Масштаби пошкодження SXM-7 ще не відомі. Представники Sirius XM вже закцентували свою увагу на тому, що збій ніяк не пов'язаний з ракетою-носієм від SpaceX.
     Конструкція SXM-7 масою 7 тонн працює від двох великих сонячних батарей та акумуляторів для зберігання енергії. Він є одним з двох апаратів виготовлених компанією Maxar Technologies для запуску за допомогою SpaceX. Інший, SXM-8, знаходиться на стадії складання. Запустять його в кінці року.
   Термін служби обох супутників становить 15 років. Вони були призначені для заміни двох застарілих супутників, які сьогодні перебувають на орбіті та забезпечують роботу служби цифрового радіо Sirius XM у США, Канаді та країнах Карибського басейну. Фаза орбітальних випробувань почалась 4 січня. Зазвичай тестування триває кілька місяців. Компанія ще не з'ясувала, що саме пішло не так, але заявила, що контролює супутник.
    Ми не очікуємо, що ці неприємності з SXM-7 вплинуть на нашу службу супутникового радіозв'язку. Наші супутники XM-3 і XM-4 продовжують функціонувати і, як очікується, будуть підтримувати нашу службу супутникового радіо протягом декількох років, — йдеться в заяві Sirius XM. Хоча згадані супутники планувалося замінити, вони справні. Компанія повідомила, що у неї також є запасний орбітальний модуль SXM-5, який може бути використаний в разі необхідності.
   Maxar Technologies переклала всю відповідальність на Sirius XM. Виробник у власній заяві зазначив, що допомагає компанії усувати несправності та діагностувати апарат, щоб оцінити ступінь пошкоджень.
  Згідно Sirius XM, вона придбала загальну страховку на суму 225 мільйонів доларів. Ця сума покриває як запуск супутника, так і перший рік експлуатації.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 188 | Додав: Игорь
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика