МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
  • 9
  • »
Форум » Супутникове телебачення » Новини телебачення » Новини телебачення України
Новини телебачення України
ИгорьДата: Субота, 12.07.2014, 12:03 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Logo
 
ИгорьДата: Субота, 12.07.2014, 12:06 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Воля» інвестує 50 млн грн у запуск п’яти власних кіноканалів
Logo

Телекомунікаційний провайдер «Воля-кабель» оприлюднила назви п'яти власних ексклюзивних каналів, що готуються до запуску. Ними стануть кіноканали Cine+, Cine+ HD, Cine+ Hit HD, Cine+ Legend і Cine+ Mix. Про це на запит «Телекритики» повідомила піар-служба компанії.
Контент телеканалів буде орієнтований на різні групи споживачів: світові хіти, серіали з різних країн світу, класика тощо. Зображення, професійний дубляж та добірку було сформовано експертною групою «Волі» разом із фахівцями професійних світових студій.
Обсяг інвестицій «Волі» у групу каналів Cine + становитиме близько 50 мільйонів гривень, враховуючи лише вартість контенту, технічну модернізацію для запуску і забезпечення високої якості каналів. «Це значні інвестиції в ринок в умовах складної економічної ситуації в країні. Однак цю ініціативу ми оцінюємо як необхідну стратегічну інвестицію у підвищення рівня контенту для споживача», - зазначили в піар-службі.
Компанія також повідомила, що запуск п'яти телеканалів Cine+ стане початком у напрямку розробки «Волею» власного контенту.
Раніше «Воля» анонсувала запуск п'яти телеканалів групи Cine+ з 1 серпня цього року. До нової групи увійдуть канали як стандартної чіткості зображення (SD), так і високої чіткості (HD).
Нагадаємо, улітку 2012 року компанія «Воля» запустила сервіс кінопоказу «Воля Кіно HD», а влітку 2013 року запропонувала українському ринку телеканал високої чіткості «Воля Кіно HD». У грудні 2013 року «Воля» отримала ліцензії на чотири власних телеканали - «Воля Русское Кино», «Воля Прем'єрне Кіно», «Воля Кіно HD», «Воля Класичне Кіно».
 
ИгорьДата: Субота, 12.07.2014, 12:11 | Повідомлення # 3
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Канал НТН покаже у літньому сезоні кілька прем’єр популярних західних детективів

Logo

Влітку телеканал НТН запускає чотири детективних серіала виробництва Канади, США, Великобританії. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Відбудеться прем'єрний показ на українському телебаченні канадського детектива з елементами містики «Той, хто читає думки». Головні ролі в проекті виконав Крейг Олійник, його герой - 28-річний парамедик, що володіє здатністю читати думки людей. НТН покаже відразу два сезони серіалу - 26 серій, тривалість кожної 40 хвилин. Детектив «Той, хто читає думки» стартує в ефірі каналу 11 серпня, з понеділка по четвер о 22.00 будуть виходи по дві серії підряд.

Детектив «Бестія» з Тенді Ньютон у головній ролі виробництва США-Канада розповідає про жінку-поліцейського під прикриттям. Вона заводить небезпечне знайомство з кримінальним авторитетом і, щоб залишитися в живих, надає йому послугу. Героїня також дізнається, що в поліції завівся зрадник, якого потрібно обчислити і знешкодити. НТН покаже перший сезон серіалу включає 10 епізодів, тривалість кожного 45мінут. В ефірі каналу показ стартує з 28 липня, серіал виходите по буднях о 23.45.

Відразу після стрічки «Бестія» стартує третій прем'єрний сезон серіалу «NCIS: Лос Анджелес» виробництва США. Підрозділ NCIS займається небезпечними злочинцями, загрозливими для безпеки країни. Використовуючи останні технології, команда фахівців працює під прикриттям, ризикуючи власними життями заради досягнення мети. Сезон складається з 24 епізодів, тривалість кожного 45 хвилин.

C 25 серпня стартує прем'єра багатосерійного бойовика про спецназ під назвою «Удар у відповідь» виробництва Великобританії. Герої стрічки проводять спецоперації за завданням британських спецслужби і виїжджають на складні секретні завдання, що вимагають особливої ​​підготовки, навичок і вмінь. Серіал знятий з безпосередньою участю колишніх співробітників британських спецслужб. НТН показує три сезони серіалу поспіль - 30 епізодів по 45 хвилин кожен. «Удар у відповідь» стартує в ефірі НТН з 25 серпня в 22.00, показ відбуватиметься з понеділка по четвер по дві серії підряд.

Нагадаємо, у червні телеканал НТН приступив до виробництва щотижневої програми про європейський та американський детектив. Програма розважального формату розповідатиме про новини зі знімального майданчика, «кіноляпи», життя акторів, розбиратиме окремі епізоди «по кісточках».
 
ИгорьДата: Субота, 12.07.2014, 12:20 | Повідомлення # 4
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Воля» вирішила не продовжувати договір з Viasat
Logo
Телекомунікаційна компанія «Воля» з 1 серпня вирішила не продовжувати договір з компанією Viasat про трансляцію її телеканалів в своїй мережі, говориться в повідомленні компанії. Зокрема, абонентам «Волі» буде відключений доступ до популярних телеканалів: Viasat Sport, Viasat Exsploer, Viasat History, Viasat Nature, TV 1000, TV-1000-Російське кіно і TV-1000 Action.

Зараз телеканали Viasat представлені в декількох телевізійних пакетах «Волі». Наприклад, Viasat History та Viasat Sport включені в пакет «Отимальный HD вартістю 119 грн в місяць. За додаткові 35 грн в місяць провайдера абонент може підключити також пакет «Кіно», до складу якого входять 15 телеканалів, серед яких TV-1000, TV-1000-Російське кіно і TV-1000 Action.

Згідно з повідомленням «Волі», з 1 серпня на місце вибулих компанія планує включити п'ять телеканалів власного виробництва - Cine+.
 
ИгорьДата: Субота, 12.07.2014, 21:19 | Повідомлення # 5
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«1+1» у зв’язку із загибеллю військових змінив сітку мовлення
Logo
Сьогодні, 12 липня, у зв'язку з трагічними подіями на сході України 11 липня, телеканал «1+1» змінив сітку мовлення та зняв з ефіру розважальні програми. Про це повідомляє прес-служба каналу.

Так, о 16:20, замість програм «Вечірній квартал» та «Розсміши коміка» телеглядачі «1+1» побачать мелодраму «Вір мені». Детальніше зі змінами у телепрограмі можна ознайомитися на сайті телеканалу.

Нагадаємо, 11 липня під час виконання спеціальних завдань у зоні антитерористичної операції загинули 23 українських військових.
 
ИгорьДата: Вівторок, 15.07.2014, 23:26 | Повідомлення # 6
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Новини 5-го каналу транслюватимуть телеканали Латвії та Литви
Logo
5 канал домовився про співпрацю з Литовським національним радіо і телебаченням (LRT) і національним каналом Латвії ОТV. Про це повідомляє прес-служба каналу.

Із 14 липня в ефірі литовського каналу LRT «Культура» виходитимуть новини, підготовлені журналістами 5-го каналу. Латвійський канал ОТV транслюватиме українські новини тричі на день: о 8:00, 14:00 та 20:45.

На 5-му каналі наголошують, що максимально розширюють мовлення в мережах місцевих каналів за кордоном, у зв'язку зі складною ситуацією на сході України та щоб інформувати якомога більше глядачів у світі.

«Україна опинилася в епіцентрі геополітичного конфлікту, і весь світ активно спостерігає за розвитком подій в нашій країні. Трагедії простих людей дуже часто залишаються поза увагою міжнародних медійних каналів. Українці щодня ховають своїх солдат, які воюють за кращу Україну, тому для нас важливо, щоб ці новини отримувала максимальна кількість людей», - вважає шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський.

«Я впевнений, що обов'язок литовського національного мовника - стати в один ряд з українцями і допомогти їм відбити дезінформаційний напад Кремля. Краща протиотрута від пропаганди - об'єктивна інформація, потік якої зміцнить співпраця з українським 5-м каналом», - сказав генеральний директор LRT Аудрюс Сяурусявічюс.

Водночас Естонський національний телерадіомовник (ERR) відмовився від пропозиції 5-го каналу транслювати його щоденні випуски новин і запропонував 5-му каналу співпрацю у формі вибіркового використання ERR створеного 5-м каналом новинного контенту. Про це повідомив член правління ERR Айнар Рууссаар естонському порталу rus.err.ee.

«Ми б хотіли мати можливість при бажанні використовувати окремі новини або інтерв'ю російською мовою, підготовлені українськими колегами. Однак щоденно випускати повні програми їхніх новин в ефір ERR ми не будемо», - сказав пан Рууссаар.

«Україна - одна зі сторін конфлікту, і тому редакторський контроль має в будь-якому випадку здійснюватися ERR», - пояснив він.

При цьому член правління естонського мовника зауважив, що не сумнівається в загальній незалежності та об'єктивності новин 5-го каналу, однак показувати новини так, як вони будуть представлені однією стороною без можливості додати до них необхідні коментарі чи позицію протилежної сторони було б необґрунтовано з точки зору незалежної журналістики.
 
ИгорьДата: Вівторок, 15.07.2014, 23:29 | Повідомлення # 7
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Перший національний запускає три програми для дітей
Logo
На Першому національному стартують три нові дитячі програми - «Хочу бути», «Школа Мері Поппінс» та «Національний відбір на дитячий пісенний конкурс "Євробачення-2014"». Про це стало відомо 15 липня під час презентації «15 нових проектів і телеведучих Першого національного», яку організувала Національна телекомпанія України (НТКУ).

Програма «Хочу бути» стартує в ефірі телеканалу 27 липня. Її цільовою аудиторією стануть діти 10-13 років, які зможуть дізнатися про різноманітні професії. Двоє ведучих «Хочу бути», хлопчик і дівчинка, виступлять у ролях «Практика» та «Розумника». «Практик» уявлятиме себе в різних професіях та випробовуватиме їх на собі, а «Розумник» цікавитиметься теорією, тому шукатиме в інтернет-енциклопедії цікаву інформацію про спеціальності.

Перший випуск «Школи Мері Поппінс» вийде в ефір 10 серпня. Ведучими стануть Наталія Яковенко, яка виконуватиме роль Мері Поппінс, та двоє вихованців чарівниці, у ролі яких виступлять Катерина Баліцька та Олексій Василенко. Через кумедні ситуації та жарти діти будуть знайомитися із навколишнім світом та навчатимуться нормам поведінки.

«Національний відбір на Дитячий пісенний конкурс "Євробачення-2014"», який веде Тимур Мірошниченко, висвітлюватиме подробиці фінального відбору всеукраїнського етапу конкурсу, який проходитиме в Міжнародному дитячому центрі «Артек-Карпати» в Буковелі. У фіналі візьмуть участь 20 виконавців, які презентуватимуть по одній пісні. З ними глядачі зможуть ознайомитися, переглянувши профайли кожного з фіналістів в ефірі Першого національного. Результати конкурсу стануть відомі під час прямого ефіру 9 серпня.

Нагадаємо, 16 липня на Першому національному стартує програма «Перша студія», ведучим якої зможе стати кожен охочий.

З 17 липня в ефірі телеканалу йтиме програма журналістських розслідувань Наталки Седлецької «Схеми» спільного виробництва НТКУ та «Радіо Свобода».

20 липня відбудеться прем'єра економічного тижневика Андрія Юхименка та Олега Гавриша «Перша шпальта» власного виробництва НТКУ.

З середини серпня на Першому національному стартує авторський проект Мустафи Найєма «Найєм-time», який також вироблятиме НТКУ.
 
ИгорьДата: Середа, 16.07.2014, 23:35 | Повідомлення # 8
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Нацрада має намір скасувати своє рішення про кодування «Зеонбудом» цифрового ефірного телебачення
Logo
У четвер, 17 липня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір скасувати власне рішення № 2464 від 12 жовтня 2011 року «Про звернення Державного комітету телебачення і радіомовлення України». Відповідне питання міститься в порядку денному засідання, призначеного на 17 липня.

Саме рішенням № 2464 Нацрада, розглянувши звернення Держкомтелерадіо, рекомендувала оператору цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 ТОВ «Зеонбуд» закодувати сигнал цифрового ефірного телебачення, а саме - «забезпечити встановлення на головній станції мультиплексування у м. Києві системи умовного доступу (САS) сигналу загальнонаціональної цифрової телемережі за рахунок власних коштів, з обов'язковим дотриманням ліцензійних умов про надання населенню можливості відкритого і безкоштовного прийому 32 телепрограм».

Держкомтелерадіо мотивував у 2011 році прохання до Нацради встановити кодування кількома потребами:

- виключення можливість продажу населенню приймачів цифрового ТБ низької якості, які не відповідають вимогам стандарту DVB-T2 та HD;

- отримання оперативної і об'єктивної інформації про кількість поширених приймачів та їх фактичний розподіл за регіонами країни, необхідної для прийняття рішення про відключення аналогового телемовлення;

- недопущення зловживань при забезпеченні у 2012 році малозабезпечених сімей приймачами за рахунок коштів Державного бюджету України.

За кілька місяців після рішення Нацради, у січні 2012 року, «Зеонбуд» встановив систему умовного доступу Irdeto CAS з програмною технологією Irdeto Cloaked CA.

Експерти розкритикували ідею кодування цифрового ТБ, оскільки цим було штучно обмежено ринок постачальників приймачів цифрового ТБ, збільшено вартість приймачів, а крім того «Зеонбуд» отримав можливість у подальшому запускати платні канали у своїй мережі.
 
ИгорьДата: Четвер, 17.07.2014, 23:33 | Повідомлення # 9
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Оголошено попередження телеканалу UBR
Logo
Національна рада рішенням від 17 липня застосувала санкцію «оголошення попередження» до ТОВ «ЄС Продакшен груп», м. Київ (вид мовлення – супутникове телебачення, логотип «UBR»), у зв’язку з тим, що у період з 14:00 13 липня по 14:00 14 липня 2014 року в передачах «Без коментарів», «Моменти життя» та «Новини» було зафіксовано інформацію, що містить заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди, заклики до порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, що є порушенням абзаців 3, 4 частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та статті 28 Закону України «Про інформацію».

Як повідомив на засіданні голова регуляторного органу Юрій Артеменко, протягом згаданого вище періоду в ефірі телеканалу вийшов 131 сюжет загальною тривалістю 1 год. 20 хв., в якому основні теми – пряма мова лідерів сепаратистського руху Гіркіна, Губарєва, Болотова та інших із пропагандою розв’язання війни, агресії, закликів до порушення територіальної цілісності України.

Своїм рішенням Національна рада зобов’язала ТОВ «ЄС Продакшен груп» упродовж доби усунути порушення чинного законодавства.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 18.07.2014, 00:41 | Повідомлення # 10
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила запустити супутниковий телеканал Ukraine Today.

Logo
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє про запуск найближчим часом супутникового телеканалу Ukraine Today для висвітлення подій в Україні і за кордоном. Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко в четвер, 17 липня.
"Завтра (18 липня - ред.) один з телеканалів вийде з прес-релізом, де заявить, що вони запускають супутниковий телеканал іноземного мовлення під умовною назвою, дуже символічною Ukraine Today, який буде інформувати наших земляків про те, що відбувається в Україні", - передає слова Артеменко Інтерфакс-Україна. При цьому глава Нацради не уточнив, який саме з телеканалів запустить цей проект. Артеменко зазначив, що пріоритетом для України є також створення державного телеканалу аналогічного зразка. Відзначимо, в Україні діють два державних іномовники , які подають інформацію про Україну за кордон - це супутниковой телерадіокомпанія УТР і телеканал Перший Ukraine НТКУ.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 18.07.2014, 09:24 | Повідомлення # 11
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Національна рада вимагає негайно вимкнути ТVСІ
Logo

Національна рада на засіданні 17 липня в інтересах інформаційної безпеки України на підставі результатів офіційного моніторингу, що проводився 2, 7, 11, 13, 15, 21, 22, 23 травня, 14, 15, 17, 18 червня цього року, керуючись законодавчими нормами, ухвалила рішення визнати зміст іноземної програми «ТВ Центр-Іnternational» (ТVСІ) таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України.
В інформаційних передачах «События», «В центре событий с Анной Прохоровой», «Право голоса», «Право знать», «Постскриптум», «События 25 час», «В центре событий», «Русский вопрос» зафіксовано розповсюдження неправдивої і спотвореної інформації щодо ситуації в Україні.
Другий пункт рішення вимагає від провайдерів програмної послуги тимчасово, до прийняття Національною радою додаткового рішення щодо цього питання, негайно припинити ретрансляцію іноземної програми «ТВ Центр-Іnternational» (ТVСІ) у кабельних мережах.
Представникам Національної ради у регіонах доручено здійснювати відповідний моніторинг щодо виконання цього рішення.
 
ИгорьДата: Понеділок, 21.07.2014, 15:30 | Повідомлення # 12
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«1+1 медіа» запускає міжнародний новинний телеканал Ukraine Today
Logo

11 серпня група «1+1 медіа» в тестовому режимі мовлення запустить міжнародний новинний телеканал Ukraine Today. Уже з 24 серпня мовлення відбуватиметься в повному обсязі. Про це повідомляє прес-служба групи.

За контентне наповнення каналу відповідатиме новостворена редакція, яка увійде до структури департаменту інформаційного мовлення «1+1 медіа». Генеральним продюсером телеканалу призначено Тетяну Пушнову, яка з вересня 2011 року обіймає посаду шеф-редактора ТСН. У редакції, окрім українців, також будуть працювати громадяни країн ЄС.

Мовлення вестиметься англійською мовою. Із часом планується розширення редакції, а також запуск мовлення каналу російською мовою.

Канал буде безкоштовним та доступним через супутник Hotbird у 2014 році на території Європи та вже з 2015 року на території США.

«Для нас, як однієї з провідних українських медійних компаній, важливо надати міжнародній спільноті доступ до реальних фактів та подій в Україні, Росії та країнах СНД. На жаль, останнім часом ми стали свідками широкомасштабної інформаційної війни з боку державних ЗМІ Росії. Ми вважаємо, що можемо на це відповісти, а саме об'єктивною інформацією, побудованою на принципах цивілізованого світу - з усіма точками зору, без брехні та перекручень. Ukraine today- наш внесок на підтримку європейського вибору України» - коментує Олександр Ткаченко, генеральний директор «1+1 медіа».

У контексті міжнародної команди Ukraine Today нагадаємо, що в ТСН уже є досвід співпраці з міжнародними журналістами. З травня журналісти центру новинного мовлення ВВС - New Broadcasting House у Лондоні - наживо виходять в ефір основного інформаційного випуску ТСН о 19.30 щопонеділка та щосереди, пропонуючи глядачам «1+1» міжнародний контекст актуальних подій, а також аналіз ключових британських і світових новин.

Запуск комерційного каналу іномовлення Ukraine Today 17 липня анонсував голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, не називаючи телегрупи, яка створює канал. За його словами, Ukraine Today інформуватиме за кордоном про те, що відбувається в Україні.

Держава теж планує створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, ТОВ «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine».

«1+1 медіа» вже володіє каналом іномовлення «1+1 International», який є міжнародною версією каналу «1+1». Також «1+1 медіа» володіє новинно-спортивним каналом УНІАН-ТБ, який транслює новини, аналітичні та публіцистичні програми, документалістику і спорт.
 
ИгорьДата: Понеділок, 21.07.2014, 16:00 | Повідомлення # 13
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
КДР ТРК відмовляється від аналогових частот
Logo
Київська державна регіональна телерадіокомпанія (КДР ТРК), яка мовить під логотипом «Центральний канал», відмовляється від аналогових частот. 17 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію компанії на мовлення на 36 ТВК в місті Миронівці Київської області.

Генеральний директор КДР ТРК Олександр Савенко повідомив «Телекритиці», що з кінця 2012 року КДР ТРК відмовилася від аналогового телевізійного мовлення, оскільки вирішила зосередитися на цифровому ефірному та супутниковому мовленні, а також укладає угоди з кабельними операторами.

«Наше аналогове покриття становило близько 19% території Київської області. Ми вирішили не розпорошувати зусилля і зробили ставку на інші способи доставки сигналу. Використовуючи супутник, ми пішли на розвиток мережі кабельних операторів - і зараз маємо угоди з понад 100 операторами по всій Україні. У нас нині по Україні більше глядачів (понад 5 млн), ніж у Київській області (понад 4 млн)», - розповів пан Савенко.

За його словами, КДР ТРК давно подала в Нацраду заявку на анулювання ліцензії на 36 ТВК в Миронівці, а також на анулювання інших ліцензій на аналогове телевізійне мовлення.

Нагадаємо, що крім Миронівки КДР ТРК володіє також аналоговими ефірними частотами в селищі Рокитне (40 ТВК), а також у містах Березань (24 ТВК), Богуслав (49 ТВК), Володарка (49 ТВК), Переяслав-Хмельницький (43 ТВК), Тараща (57 ТВК) Київської області.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 25.07.2014, 00:25 | Повідомлення # 14
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Еспресо ТБ» вже мовить легально.

Logo

Український новинний телеканал «Еспресо ТВ» отримав від Нацради десятирічну ліцензію на мовлення.

«Еспресо ТБ» веде діяльність з листопада минулого року, але з самого початку його супутникове мовлення було нелегальним. Український медіарегулятор досі закривав на це очі. За всі місяці своєї нелегальної діяльності телеканалу все-таки вдалося укласти договори на присутність у пакетах різних операторів.

Некодований сигнал «Еспресо ТВ» кожен може одержувати із супутника «Astra 4A» (позиція 4,8°E).
 
ИгорьДата: П`ятниця, 25.07.2014, 00:34 | Повідомлення # 15
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Медіа Група Україна» отримала ліцензії на всеукраїнську мережу IPTV
Logo
Компанія «Діджітал Скрінз» (відеосервіс Oll.tv, що входить до складу холдингу «Медіа Група Україна» і надає послуги інтернет-телебачення за технологією OTT) отримала ліцензії провайдера IPTV ще на 10 регіонів. Відповідні рішення ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 липня.
«Діджітал Скрінз» проліцензувався як IPTV-провайдер у Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях.
Як писала «Телекритика», «Діджітал Скрінз» працюватиме через мережу оператора «Укртелеком» (обидві компанії належать одному бенефіціару - Рінату Ахметову) в окремих містах з населенням понад 10 тисяч осіб.
У лютому 2014 року компанія отримала ліцензії провайдера IPTV на 14 областей, а також Крим і Севастополь. Таким чином, нині вона стала всеукраїнським провайдером IPTV.
15 липня медіахолдинг «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова запустив послугу IPTV під власним брендом інтернет-телебачення Oll.tv на базі інтернет-мереж телекомунікаційних операторів «Укртелеком» і «Вега».
 
ИгорьДата: П`ятниця, 25.07.2014, 00:38 | Повідомлення # 16
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Кримськотатарський канал ATR розраховує на отримання російської ліцензії для мовлення у Криму
Logo
Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ельзара Іслямова заявила, що канал має перспективи щодо отримання універсальної ліцензії на мовлення на території Росії - у тому числі, в анексованому РФ Криму. Про це вона повідомила в інтерв'ю інтернет-виданню «Крым.Реалии».
За словами генерального директора, канал ATR зараз веде мовлення на тих частотах, які були видані Нацрадою в Україні. «Незабаром ми подамо документи на отримання ліцензії на мовлення в Росії, вона універсальна, видається на всі види мовлення: супутникове, ефірне, цифрове. Щоб отримати частоти, потрібно брати участь в конкурсі», - повідомила пані Іслямова.
З 1 липня почався процес реєстрації та перереєстрації ЗМІ у Криму за умовами законодавства РФ. Коли саме відбудеться конкурс на отримання частот для мовлення, Ельдара Іслямова поки не знає, але вважає, що регулятор візьме до уваги високий рейтинг каналу. «Перспективи у нас повинні бути хорошими, тому що ми, перш за все, єдиний у світі кримськотатарський телеканал, з інформаційно-розважальним форматом, з якісним продуктом, який має високий рейтинг», - сказала вона.
Гендиректор телеканалу також запевнила, що випуски новин українською мовою збережуться і надалі. «Ми випускаємо новини на трьох мовах, і ми збережемо такий формат, тим більше що в Конституції Криму три мови мають статус державного: російська, українська та кримськотатарська. Наш канал дивляться люди різних національностей», - сказала Ельзара Іслямова.
Нагадаємо, Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ельзара Іслямова спростувала інформацію про нібито продаж каналу.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 25.07.2014, 00:47 | Повідомлення # 17
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Нацрада визнала «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия 24» і «ТВ Центр – Іnternational» не відповідними Європейські конвенції
Logo
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала, що зміст іноземних (російських) телеканалів «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия 24» і «ТВ Центр - Іnternational» (TVCI) не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Регулятор додатково поінформує про це провайдерів програмної послуги. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Нацради 24 липня.
Моніторинг Нацрадою ефіру цих каналів зафіксував розповсюдження неправдивої інформації щодо подій в Україні, що є порушенням частини 1 статті 2 і статті 28 закону «Про інформацію», частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення», а також частини 1 статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення. «Спотворення дійсності, яке несе в собі дана інформація, створює у глядачів цих програм хибну уяву про те, що насправді відбувається в Україні», - вважають у Нацраді.
На думку Нацради, в інтересах інформаційної безпеки України необхідно вжити заходів щодо запобігання в подальшому розповсюдження неправдивої і спотвореної інформації щодо ситуації в Україні іноземними телеканалами.
Нацрада планувала своїм рішенням виключити ці чотири російські телеканали з так званого «списку адаптованих каналів» - Переліку програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
Проти такого проекту рішення виступив директор «Телекомунікаційної палати України» Костянтин Грицак, який закликав Нацраду відмовитися від практики попередників - використання «адаптаційних списків», які, на думку пана Грицака, є незаконними.
«Однозначною підставою для припинення ретрансляції цих каналів є рішення суду. На підставі рішення суду найбільші провайдери вже припинили ретрансляцію, іде хвиля по регіонах. Ми вважаємо, що цього достатньо для того, щоб припинити ретрансляцію цих каналів. Ми просимо Національну раду не використовувати методи незаконних адаптаційних списків, придуманих попередніми складами Нацради. Про те, що вони незаконні, є висновок Мін'юсту», - заявив пан Грицак.
Член Нацради Олег Черниш погодився, що адаптаційні списки є пережитками недосконалості законодавства. З іншого боку, Нацрада переймається проблемами інформаційної безпеки. За словами пана Черниша, можливо, Україна введе реєстрацію для іноземних телеканалів, як це роблять у Росії.
Виконавчий секретар Нацради Катерина Котенко додала, що Нацрада ще вирішуватиме, що робити з «адаптаційними списками». Оскільки в рішенні Нацраді йдеться про порушення російськими каналами українського законодавства і Європейської конвенції, вона запропонувала визнати ці порушення, але виключити з проекту рішення згадування про «список адаптованих каналів».
Заступник голови Нацради Григорій Шверк погодився, що «список адаптованих каналів» не зовсім легітимний, оскільки не зареєстрований у Міністерстві юстиції. Але він запропонував поки що послуговуватися ним, доки Нацрада не знайшла іншого механізму регулювання цього питання.
«Скориставшись цим незаконним механізмом, ви його легітимізуєте», - заперечив Костянтин Грицак.
Начальник управління правового забезпечення Нацради Олег Шосталь нагадав, що висновки Мін'юсту не містять формулювання про незаконність. Мін'юст вказав, що цей список не підлягає до застосування. Однак рішення Нацради щодо списку, на його думку, мають рекомендаційний характер для провайдерів.
У результаті дискусії члени Нацради погодилися у своєму рішенні щодо російських каналів не згадувати «список адаптованих каналів», доки Нацрада з ним не розбереться і не визначиться зі своєю позицією. «Але ми будемо це регулювати. Цим переліком або іншим - але будемо», - резюмував Григорій Шверк.
Нагадаємо, 17 липня Нацрада визнала зміст російського каналу «ТВ Центр - International» (TVCI) таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України і зобов'язала провайдерів тимчасово негайно припинити його ретрансляцію.
17 липня суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational». Раніше, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир».
17 липня Нацрада також вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург 5», «Звезда» і РЕН ТВ.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 25.07.2014, 22:54 | Повідомлення # 18
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Нацрада проліцензувала супутниковий телеканал «Соціальна країна»
Logo

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 липня ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «ТРК "Соціальна країна"».

Телеканал мовитиме із супутника Amos 2, оператор телекомунікацій - Концерн РРТ.

Формат каналу - інформаційно-просвітницький, національний продукт становитиме 24 години на добу, у тому числі 16 годин 40 хвилин - програми власного виробництва.

За жанровим розподілом переважатимуть інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми (17,5 годин на добу), також плануються культурно-мистецькі (1 година на добу), науково-просвітницькі (1 година на добу), розважально-музичні (півгодини на добу) програми, реклама (3,5 години на добу) й елементи оформлення ефіру (півгодини на добу).

ТРК «Соціальна країна» зареєстрована в Києві за адресою: вул. Банкова, 2-б.

Її власники - Юрій Снігур та Олена Хоменко (по 50%), засновники - київське ТОВ «Консалтингова компанія "Економгруп"» (належить Юрієві Снігуру) і сімферопольське ТОВ «Гуру медіа груп» (належить Олексію Чорному, В'ячеславу Самаріну та Олені Титаренко - дочці міністра соціальної політики Людмили Денисової).

Нагадаємо, що «Гуру медіа груп» входило до одного холдингу з кримською «Чорноморською телерадіокомпанією», а Олена Титаренко була президентом «Чорноморської ТРК».

Директор компанії - Вадим Севериненко. До редакційної ради разом з ним увійшов Костянтин Жидковський.

Телеканал «Соціальна країна» почав мовлення в інтернеті у 2013 році.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 25.07.2014, 23:05 | Повідомлення # 19
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Нацрада проліцензувала супутниковий телеканал «Возрождение ТВ»
Logo

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 липня ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «ТРК "Відродження ТБ"» з міста Дніпропетровська.

Телеканал планує мовити під логотипом «Возрождение ТВ» із супутника Azerspace-1, оператор телекомунікацій - ДП «Укркосмос».

Формат каналу - просвітницько-інформаційний з фільмопоказом. Національний продукт становитиме 22,5 години на добу, у тому числі власне виробництво - 20,5 годин на добу; іноземний продукт становитиме 1,5 години.

В ефірі переважатимуть науково-просвітницькі програми (14 годин на добу), також плануються інформаційно-аналітичні та публіцистичні (3 години 45 хвилин на добу), розважальні та музичні програми (54 хвилини на добу), фільмопоказ (1,5 години на добу), реклама, телеторгівля та інше.

Телерадіокомпанія зареєстрована в Дніпропетровську за адресою: вул. Робоча, 23-в. студія буде розташована в селі Лютіж Київської області.

Директор і співвласник 50% компанії - Наталія Сойнікова, другий співвласник - Ірина Гудакова.

До редакційної ради увійшли Лідія Сельвесюк, Олександр Мєдвєдєв, Ліна Слободенюк, Наталя Сойнікова.
 
ИгорьДата: Субота, 26.07.2014, 22:35 | Повідомлення # 20
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
УТР мовить 4 години англійською та 5 годин російською на добу
Logo
Сегмент іноземного мовлення Всесвітньої служби «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР) зростатиме, набуваючи адресності. Про це «Телекритиці» розповів заступник генерального директора цієї державної ТРК Володимир Земляний.

«УТР зараз мовить 4 години англійською та 5 год - російською мовами на добу», - сказав він.

Так, колишня україномовна програма «Перспектива» виходить тепер російською мовою і присвячена проблемам Криму. Нагадаємо, 30-хвилинний проект в ефірі щовівторка о 20.00.За форматом, втор і ведуча «Перспективи» Валентина Лук`янець запрошує в ефір не лише політиків і державних чиновників, а й пересічних мешканців Криму. В одному з випусків програми брав участь глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров. Зокрема, він відзначив, що сьогодні українським мешканцям Криму «не вистачає повітря свободи».

Як писала «Телекритика», у червні Генеральним УТР став Михайло Шматов, змінивши на цій посаді Василя Юричка, який керував УТР 11 років.

Нагадаємо, влада хоче створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine». Як розповів під час чату на «Телекритиці» голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, пан Шматов уже підготував програму розбудови каналу іномовлення. «Тривають переговори стосовно об'єднання з БТБ і«Першим Ukraine». Стримує тільки одне: потрібно внести зміни до закону про СМ і вивести УТР із переліку тих, на базі яких має бути створено СМ. Ще одна проблема - фінансова. В цьому році УТР заплановано 23 млн грн фінансування, цього явно недостатньо для створення повноцінного іномовлення. Наприклад, фінансування РІА «Новости» без телепроекту - 83 млн доларів, ІТАР-ТАСС - 23 млн доларів», - сказав пан Наливайко.
 
Форум » Супутникове телебачення » Новини телебачення » Новини телебачення України
  • Сторінка 1 з 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
  • 9
  • »
Пошук:

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика