МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
  • 9
  • »
Форум » Супутникове телебачення » Новини телебачення » Новини телебачення України
Новини телебачення України
ИгорьДата: Субота, 12.07.2014, 12:03 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Logo
 
ИгорьДата: Неділя, 27.07.2014, 14:01 | Повідомлення # 21
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Нацрада продовжила ліцензії шести українським каналам
Logo
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення продовжити термін дії ефірних ліцензій шести загальнонаціональних телемовників, повідомляється на сайті Нацради.
Згідно з повідомленням, Нацрада продовжила ліцензії наступним телекомпаніям: «Міжнародний Медіа Центр - СТБ», «Студія «1+1», «Новий канал», «Телерадіоорганізація «Мульти Медіа Сервіс» (К1), «Телеканал «Тоніс», «Міжнародна комерційна ТРК» (ICTV). Ліцензії продовжено терміном на 7 років.
 
ИгорьДата: Неділя, 27.07.2014, 14:10 | Повідомлення # 22
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Російські канали в Україні можуть повністю заборонити
Logo
Російські канали в Україні можуть повністю відключити. Нацрада почала збирати докази щодо анти-українського змісту програм на російському телебаченні.
Звернулась до Комісії з журналістської етики з проханням оцінити контент каналів "Россія 1", НТВ, ТНТ, «Петербург – 5", "Звєзда", РЕН ТВ, "ТВ Центр - міжнародний», "Перший канал", "РТР-Планета", "Росія 24", "НТВ-Мир", "Russia Today", "Мир 24" та РБК. Шукатимуть у їхніх програмах заклики до насильницьких дій в Україні, розв'язання війни, агресивних дій або їхньої пропаганди, необґрунтованої демонстрації насильства, пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб тощо. З цими доказами - Нацрада звернеться до міжнародних інстанцій. Відтак, російські канали можуть виключити не лише з кабельних мереж, а й припинити супутникову трансляцію. Напередодні Нацрада визнала зміст російських телеканалів "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Россия 24" і "ТВ Центр-Іnternational" таким, що не може транслюватися в Україні. І зобов'язала провайдерів виключити ці канали з ефіру.

У березні ж Окружний адмінсуд Києва на прохання Нацради заборонив ретрансляцію російських - "Першого каналу", РТР-Планета, Росія-24 і "НТВ-мир" як таких, що порушують українське законодавство.
 
ИгорьДата: Вівторок, 05.08.2014, 23:47 | Повідомлення # 23
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Українські канали мають заявити свою позицію щодо трансляції російських серіалів - Нацрада

Logo

5 серпня відбулася зустріч членів Національної ради із топ-менеджерами українських телеканалів, де обговорювалося питання російського контенту.

Під час розмови була заявлена вимога до загальнонаціональних телеканалів продемонструвати свою соціально відповідальну позицію в питанні трансляції російської кіно- і телепродукції, що формує позитивний імідж збройних сил і спеціальних формувань країни-агресора, містить ознаки забороненого пропагандистського контенту.

Національна рада заявила про черговий моніторинг дотримання телеканалами законодавства України та приєднання до Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів (члени Національної ради О. Герасим'юк і В. Севрюков).

Представники медіа-галузі внесуть свої пропозиції стосовно необхідних змін до чинного законодавства у сфері телебачення.

Учасники зустрічі ухвалили розпочати відсутню досі комунікацію між регулятором, кінематографом, всіма учасниками ринку задля вироблення критеріїв оцінки контенту, розробки стратегії розвитку українського ринку, обговорення юридичних аспектів, обміну досвідом з європейськими колегами у квотуванні, в підтримці вітчизняного виробника, поширенні національного продукту, захисті вітчизняного інформаційного й культурного простору.

Національна рада закликала представників телебізнесу визначитися з громадянською позицією та взяла на себе відповідальність щодо зміцнення інформаційної безпеки в українському ефірі.
 
ИгорьДата: Середа, 06.08.2014, 23:15 | Повідомлення # 24
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Нацрада не стала оголошувати попередження ТРК «Ера» за відсутність супутникового мовлення, а призначила ще дві перевірки
Logo
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила дві позапланові перевірки ТРК «Ера» на предмет дотримання умов ліцензій на ефірне та супутникове телевізійне мовлення. Відповідні рішення, ухвалені 31 липня, оприлюднені на сайті Нацради.
Нацрада розглянула результати двох позапланових перевірок ТРК «Ера», проведених 5 і 6 лютого 2014 року.
Перевірка дотримання умов ліцензії на ефірне телебачення в мережі УТ-1 зафіксувала порушення умов ліцензії (зменшено обсяг програм власного і вітчизняного виробництва, відсутні культурологічні програми), порушення рекламних квот (трансляція фестивалю гумору «Умора» між рекламними вставками тривала менше 30 хвилин).
Перевірка умов супутникової ліцензії зафіксувала відсутність супутникового мовлення телеканалу «Ера». Станом на 23 липня моніторинг Нацради засвідчив, що «Ера» так і не відновила супутникового мовлення, яке, за даними Нацради, було розпочато 10 жовтня 2012 року, а потім перервано.
Заступник генерального директора ТРК «Ера» Юрій Крушановський визнав порушення, але запевнив, що в ефірному телевізійному мовленні «Ера» вже дотримується умов ліцензії та закону.
Що ж до відсутності супутникового мовлення, пан Крушановський пояснив, що до цього призвела низка обставин. За його словами, через події в країні компанія не встигла добудувати власну студію в Києві на бульварі Верховної Ради, 20. А студія НТКУ на вулиці Мельникова, 42, де створюються програми для ефірного телевізійного мовлення, не може забезпечити цілодобове мовлення «Ери» на супутнику. Пан Крушановський також заявив, що через пожежу в тунелях Концерну РРТ 9 травня було знищено оптоволоконні кабелі, й «Ера» не може подати сигнал для аплінку на супутник.
На запитання відповідального секретаря Нацради Катерини Котенко, коли «Ера» вирішить питання із супутниковим мовленням, Юрій Крушановський відповів, що наприкінці вересня.
Проект рішень передбачав оголошення попереджень ТРК «Ера». Але частина членів Нацради запропонували не оголошувати санкцій, а перевірити компанію ще раз.
«Ми повинні розуміти, що створюємо певний прецедент, - зауважив під час обговорення член Нацради Олег Черниш. - Є низка компаній, які почали супутникове мовлення, потім припинили і не мовлять. І ми маємо далі приймати такі самі рішення й щодо них».
У відповідь на це заступник голови Нацради Григорій Шверк зауважив, що минуло півроку з моменту перевірки, а голова Нацради Юрій Артеменко звернув увагу на форс-мажорні обставини. Тому рішення щодо інших компаній, на їхню думку, можуть бути іншим.

Відтак, Нацрада вирішила призначити дві додаткові позапланові перевірки ТРК «Ера».
 
ИгорьДата: Середа, 13.08.2014, 23:30 | Повідомлення # 25
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Обговорено розвиток іномовлення в Україні

Logo
13 серпня відбулася зустріч членів Національної ради із представниками галузі й державних структур, присвячена питанню розбудови українського іноземного мовлення.

Присутні наголосили, що розвиток іномовлення нині є вкрай необхідним. Адже має існувати вибудувана державна система мовлення за кордоном через власний інформаційний ресурс. Світ має отримувати інформацію з перших уст, а не з пропагандистських джерел деяких іноземних ЗМІ. Це – питання інформаційної безпеки й іміджу держави, йшлося на зустрічі.

Іномовлення має бути багатомовним. Можна виокремити чотири основні мовні вектори: англійський, російський, німецький та іспанський, які доцільно розвивати.

Як зазначила відповідальний секретар Катерина Котенко, завданням англомовного каналу має стати заповнення інформаційного вакууму про Україну, а російськомовного – «пробиття панцира» неправдивої пропагандистської інформації.

Під час зустрічі також обговорено наявні проблеми, що постали перед каналами, які нині ведуть іноземне мовлення. Йшла мова і про завдання на майбутнє. Розглянули також ситуацію тих каналів, на базі яких нині можливе створення іноземного мовлення.

За підсумками зустрічі було вирішено створити робочу групу, яку очолять перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим’юк і відповідальний секретар Катерина Котенко.
 
ИгорьДата: Четвер, 14.08.2014, 22:13 | Повідомлення # 26
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Провайдери мають вимкнути російську версію Euronews – Нацрада
Logo
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до провайдерів програмної послуги щодо вимкнення російської версії телеканалу Euronews, оскільки відповідно до угоди між Національною телекомпанією України та французькою компанією Euronews в Україні має поширюватися лише українська версія. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 14 серпня.

Як повідомила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк, Нацрада має багато звернень громадськості щодо законності поширення на території України кількох версій Euronews, а саме української та російської. Ці дві версії створюються окремими редакціями і, зі слів пані Герасим'юк, російська має пропагандистський характер.

Відповідно до ліцензійної угоди від 21 жовтня 2010 року між Національною телекомпанією України та французькою компанією Euronews, виключне право на розповсюдження каналу Euronews на будь-якій ретрансляційній системі на території України належить Національній телекомпанії України. Окремим пунктом цієї угоди визначено, що мовлення російської редакції Euronews має бути припинено.

Член Нацради Олег Черниш нагадав, що дистрибутором російської версії Euronews до створення української редакції у 2010 році була компанія «Клас». «Коли НТКУ отримала виключне право, Euronews не розірвала угоди з компанією «Клас» і «Клас» продовжував укладати угоди з кабельними операторами. Ми повинні звернутися до провайдерів, щоб вони транслювали саме українську версію», - сказав він.

Утім, Ольга Герасим'юк зауважила, що Нацрада своїм рішенням не наполягає на включенні української версії, а лише наполягає на вимкненні російської версії, яка ретранслюється незаконно.

Рішення Нацради, між тим, виписано без вимог: «звернутися до провайдерів програмної послуги щодо неухильного дотримання вимог чинного законодавства в частині розповсюдження програми Euronews».

На пропозицію голови Нацради Юрія Артеменка якось конкретизувати рішення, Ольга Герасим'юк відповіла, що юридично Нацрада не може цього зробити, тому що це буде втручанням у господарську діяльність. Але представники регуляторного органу окремо роз'яснять провайдерам суть рішення і нададуть їм копії угоди між НТКУ та Euronews.

За даними Юрія Артеменка, НТКУ має намір звернутися до суду з позовом проти компанії Euronews, якщо Euronews не розірве свою угоду з дистрибутором російської версії - компанією «Клас».
 
ИгорьДата: Четвер, 14.08.2014, 22:19 | Повідомлення # 27
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Ukraine Today отримав ліцензію на мовлення та розповів Нацраді про свої плани

Logo

Сьогодні, 14 серпня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення телеканалу іномовлення групи «1+1 медіа» Ukraine Today (UT). Ліцензію отримало ТОВ «УНІАН-ТБ», що вже володіє ліцензією на мовлення каналу УНІАН-ТБ.

12 серпня UT розпочав технічне мовлення, повноцінний старт відбудеться 24 серпня, розповіла в Нацраді генеральний продюсер UT Тетяна Пушнова. «Це буде міжнародний український телеканал, який мовитиме англійською мовою. Згодом, через кілька місяців, розпочнеться мовлення російською та німецькою мовами - зараз ми вивчаємо таку технічну можливість», - розповіла пані Пушнова.

Контент


 
ИгорьДата: Субота, 16.08.2014, 12:53 | Повідомлення # 28
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Нацрада анулювала ліцензію телеканалу "Моя дитина"


Logo
Національна рада з питань телерадіомовлення ухвалила рішення про анулювання супутникової ліцензії товариства з обмеженою відповідальністю "МАНЕЖ ТВ" (логотип "Моя дитина").

У заяві ліцензіата Національної ради йдеться про ліквідацію підприємства ліцензіата та припинення мовлення зазначеної телепрограми.

Як відомо, канал був заснований 3 жовтня 2011 року. Мовник входив у групу компаній "НТВ-Україна".

1 травня 2014 року телеканал припинив кабельне та супутникове мовлення. 17 липня 2014 року керівництво телеканалу прийняло рішення про закриття мовлення.
 
ИгорьДата: Четвер, 21.08.2014, 22:33 | Повідомлення # 29
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Групі компаній мережі телеканалу «112 Україна» оголошено попередження
Logo
Низці компаній, що утворили мережу телеканалу «112 Україна», рішенням Національної ради від 21 серпня оголошено попередження через зміну концепції мовлення. Це стосується таких ліцензіатів, як «Новий формат», «ТРК «112-ТВ», «Партнер ТВ», «ТВ Вибір», «Аріадна ТВ» і «Лідер ТВ».

Нещодавні моніторинги і позапланова перевірка діяльності цих компаній зафіксували низку ознак порушень ними вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення», зокрема в частині дотримання програмної концепції мовлення. Програмне наповнення та вихідні дані цих мовників є ідентичними.

Серед основних порушень – зміна формату із розважально-інформаційного на інформаційний; значне збільшення частки інформаційно-аналітичних передач. Немає в ефірі розважально-музичних і дитячих передач; зменшено фільмопоказ.

Члени Національної ради були одностайними в тому, що будь-який ліцензіат повинен спершу внести зміни до ліцензії, а потім уже змінювати ефір, а не навпаки.

Представник мовників Андрій Соломаха у відповідь повідомив, що компанії вже подали до Національної ради документи про внесення змін до ліцензій.
 
ИгорьДата: Четвер, 21.08.2014, 22:35 | Повідомлення # 30
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Медіа Група Україна» готує до запуску дитячий телеканал «Індіго».

Результати перевірки ТОВ «ТРК «Україна» на сьогоднішньому засіданні Нацради виявили не тільки факт порушень програмної концепції телеканалом, але й цікаві подробиці каналів «Медіа Групи Україна».

У відповідь на претензії Нацради про те, що на каналі «Україна» відсутні дитячі програми, представник компанії сказав, що медіахолдинг активно готує до запуску дитячий телеканал «Індіго», і документи на оформлення ліцензії каналу вже подані.

Додаткові подробиці про новий телеканал пообіцяли розповісти, як тільки Нацрада прийме рішення щодо ліцензії для нового телеканалу.
 
ИгорьДата: Неділя, 24.08.2014, 17:39 | Повідомлення # 31
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Меню-ТВ» повернеться на екрани.

Logo
Через відсутність супутникового мовлення телеканалу «Меню-ТВ», йому винесено попередження і вимога привести в порядок діяльність протягом двох тижнів.

В перших днях серпня українським медіарегулятором була проведена позапланова перевірка телекомпанії і були зафіксовані порушення одного з законів «ПРО ТБ та радіомовлення». Керівництво «Меню-ТВ» пояснило, що телекомпанія опинилася в скрутному фінансовому становищі, спричиненому нинішньої нестабільною економічною ситуацією в країні, а також військовими подіями. Телекомпанія «ИЛОНИТ-ТВ» в липні повністю виконувала всі зобов'язання перед ретранслятором сигналу на супутник «Amos 2». На початку вересня ліцензіат обіцяє відновити мовлення «Меню-ТБ».

Раніше повідомлялося, що власник телеканалу, скандальний бізнесмен Сергій Курченко, вирішив відмовитися від «Меню-ТВ» і закрити цей телеканал.
 
ИгорьДата: Неділя, 24.08.2014, 19:12 | Повідомлення # 32
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Концерн РРТ поверне у Крим українські телеканали за допомогою польських передавачів

Logo
Державна служба спеціального зв'язку і захисту інформації України створила два нових підрозділи, які відповідатимуть за її роботу в Криму. Про це повідомляє «Капітал» з посиланням на прес-службу відомства.

Кримське управління Держспецзв'язку створили на базі Одеського територіального вузла урядового зв'язку, Севастопольске управління - на базі управління Держспецзв'язку в Херсонській області.

Крім того, у Херсоні закінчується державне оформлення нового кримського регіонального представництва Концерну РРТ. Це представництво повинно буде забезпечити трансляцію основних українських телеканалів на частині території Криму з території Херсонської області. З цією метою підприємство встановить польські аналогові передавачі.

«Саме це підприємство відповідатиме за встановлення і експлуатацію польських аналогових передавачів, які безкоштовно передали українській стороні», - повідомило відомство на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Нагадаємо, аналогове мовлення практично всіх українських телеканалів вимкнули в Криму 9 березня. За словами джерел УНІАН, кабельним операторам погрожували зброєю і під силовим тиском змусили відключити мовлення українських каналів.
 
ИгорьДата: Неділя, 24.08.2014, 19:14 | Повідомлення # 33
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Телеканал «News One» змінив директора і склад редакційної ради

Logo
ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ» (логотип «News One») переоформив дві ліцензії – на супутникове та ефірне мовлення – у зв’язку зі зміною директора і складу редакційної ради. Відповідне рішення регулятора ухвалено на засіданні 21 серпня.

Директором замість Андрія Дегтярьова став Антон Авер’янов. До складу редакційної ради увійшли Антон Авер’янов, Дарина Огір, Максим Кречетов, Олександр Татохін.
 
ИгорьДата: Неділя, 24.08.2014, 19:17 | Повідомлення # 34
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Z TV» отримав попередження і переоформив ліцензію

Logo
У зв’язку з відсутністю мовлення ТОВ «Підлітковий канал» (логотип «Z TV») на засіданні регулятора 21 серпня оголошено попередження.

Моніторинги Національної ради від 20 березня і 6 серпня цього року засвідчили, що компанія не мовить, чим порушує Закон України «Про телебачення і радіомовлення».

Провести позапланову перевірку мовника не вдалося, оскільки керівництво компанії перебувало за межами країни, а працівник компанії, який отримав повідомлення про перевірку, зазначив, що його не уповноважено на виконання представницьких функцій.

Рішенням регулятора компанію зобов’язано протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії та чинного законодавства.

Крім того, мовник переоформив зазначену супутникову ліцензію, змінивши логотип на «ЖИТТЯ телеканал». Новим власником компанії став Ігор Драчук.
 
ИгорьДата: Неділя, 24.08.2014, 19:22 | Повідомлення # 35
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Виробники тюнерів на звернення Національної ради відповіли згодою

Logo

Виробники медіа-плеєрів погодилися прибрати із заводської прошивки свого обладнання програмне забезпечення, яке надає доступ до нині заборонених каналів.

Кілька днів тому Національна рада звернулася із відповідною вимогою до українських виробників медіа-плеєрів припинити встановлення прошивки, що дає доступ до заборонених каналів.
 
ИгорьДата: Неділя, 24.08.2014, 20:07 | Повідомлення # 36
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
В Україні Нацрада з МВС мають намір боротися з кардшарингом
Logo
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення спільно з Міністерством внутрішніх справ має намір боротися з кардшарингом.

Про це на брифінгу повідомив голова ради Юрій Артемченко. «У мене відбулася спільна нарада з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Ми обговорили деякі питання, зокрема про боротьбу з піратством і так званим кардшарингом. Ми зараз проведемо перевірки з приводу розповсюдження карток, які були заборонені на території України», - сказав він.

За словами Артемченко, найближчим часом очікується наказ МВС або спільний наказ Нацради з питань телебачення і радіомовлення та МВС щодо перевірок у регіонах. Також він повідомив, що Нацрада по телебаченню має намір боротися з поширенням на території України медіа-плеєрів, де в заводській прошивці існують заборонені програми.
 
ИгорьДата: Вівторок, 26.08.2014, 21:15 | Повідомлення # 37
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
УТР 1 вересня перезапустить інформаційне мовлення
Logo

З 1 вересня на телеканалі державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (УТР) відбудеться перезапуск інформаційного мовлення. Про це повідомив генеральний директор УТР Михайло Шматов.

За його словами, з 11.00 планується щогодини 12 прем'єрних випусків оригінальних новин почергово трьома мовами (російською, українською та англійською). «Буде чотири блоки по три випуски оригінальних новин, і ще один блок уночі - повтор денних новин», - розповів він.

Частина випусків будуть без ведучих, частина - з ведучими. «Щодо формату, то випуски будуть комбіновані. Одні без ведучих, на кшталт євроньюсівських, інші класичні з ведучими у студії. Ми нічого не винаходимо нового, відштовхуємося від смаків нашої аудиторії», - уточнив пан Шматов.

«Ми працюємо у скрутні часи і працюватимемо в будь-яких умовах, але не перестаємо мріяти про те, що колись будуть створені два окремі канали іномовлення - російськомовний та англомовний», - додав гендиректор УТР.

Як відомо, влада хоче створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, ТОВ «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine».
 
ИгорьДата: П`ятниця, 29.08.2014, 00:19 | Повідомлення # 38
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Телеканал «Рабинович TV» стартував на базі каналу News Network
Logo

Телеканал «Рабинович TV» (Rabinovich TV), який стартував 1 серпня, запустився на базі супутникового телеканалу News Network. Сьогодні 28 серпня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію ТОВ «Ньюс нетворк», змінивши логотип News Network на Rabinovich TV.

Телеканал News Network отримав ліцензію рік тому - 12 серпня 2013 року. За даними моніторингу Нацради, станом на 20 березня 2014 року мовлення каналу було відсутнє. Як відомо, мовники мають розпочати мовлення протягом року з моменту отримання ліцензії, інакше законом передбачено її анулювання.

Моніторинг Нацради станом на 26 серпня зафіксував мовлення на супутнику телеканалу під логотипом Rabinovich TV, що суперечило ліцензії ТОВ «Ньюс нетворк».

За словами члена Нацради Олександра Ільяшенка, 7 липня канал повідомив Нацраду, що 1 серпня починає мовлення, і вийде на супутник під логотипом Rabinovich TV. 22 липня апарат Нацради отримав заяву ТОВ «Ньюс нетворк» про переоформлення ліцензії.

«У них спливав строк, за який вони мали за законом почати мовлення. Тому вони стартували з новим логотипом передчасно», - пояснив заступник голови Нацради Григорій Шверк.

Олександр Ільяшенко попросив компанію на майбутнє спочатку отримувати позитивне рішення Нацради, а потім уже виходити з новим логотипом.

Нагадаємо, що власником ТОВ «Ньюс нетворк» є Вадим Рабинович. Компанія про ліцензувалася в Нацраді влітку 2013 року. Канал News Network планував розпочати мовлення на початку травня.

У серпні стало відомо про старт нового супутникового телеканалу «Рабинович TV» - 24-годинного новинного каналу з мовленням російською мовою. Головна мета каналу - поширення якісної інформації на різноманітні теми під різними кутами зору.

Нещодавно «Радіо Ренесанс» стало «Рабинович ФМ» і отримало попередження Нацради за запуск без переоформлення ліцензії.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 29.08.2014, 00:27 | Повідомлення # 39
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
У Луганську почав ефірне мовлення канал «24»
Logo

У Луганській області на частотах Луганської обласної державної телерадіокомпанії в 15 містах (крім Стаханова, Ровеньків і Луганська, де телевежі захоплені терористами) почав мовити телеканал «24» з місцевими врізками новин телекомпанії «Ірта». Про це на брифінгу 28 серпня заявив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

Генеральний директор і співвласник каналу «24» Роман Андрейко уточнив, що насправді канал новин «24» почав ефірне мовлення на частотах приватної телекомпанії «Ірта». І в ефірі справді присутні врізки місцевих новин «Ірти».

Водночас у місті Краматорську Донецької області на частоті місцевої телекомпанії «Тор» почав мовлення кілька днів тому телеканал «2+2», повідомив Юрій Артеменко. Він уточнив, що телекомпанія «Тор» афілійована з компаніями-власниками «2+2», тож було прийнято рішення, доки місцева ТРК не може відновити мовлення - запустити «2+2».

Нагадаємо, що місцевий луганський телеканал «Ірта», який наприкінці травня вимкнули терористи, відновлює роботу з міста Сєвєродонецька Луганської області. Про це «Телекритиці» повідомив власник телеканалу, колишній народний депутат Володимир Ландік.
 
ИгорьДата: Четвер, 04.09.2014, 19:52 | Повідомлення # 40
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Телеканал «История» поповнив перелік заборонених російських програм
Logo
Рішення про невідповідність змісту іноземної програми «История» (ВДТРК) Європейській конвенції про транскордонне телебачення та чинному законодавству України ухвалене на засіданні регулятора 4 вересня за результатами розгляду матеріалів моніторингу цієї програми.

25 серпня цього року у відповідь на скаргу громадянина Єрмакова В.А. було проведено моніторинг каналу «История». У своєму зверненні громадянин просив припинити ретрансляцію цього російського телеканалу, який, на його думку, подає неправдиву інформацію про ситуацію в Україні. Крім того, до регулятора надходять й інші численні звернення стосовно змістовного наповнення цього каналу.

Моніторинг Національної ради справді зафіксував наявність у програмному наповненні зазначеної програми недостовірної інформації щодо історичних подій в Україні, що, крім безпідставного загострення уваги на насильстві й жорстокості, розпалюванні національної ворожнечі, може завдати шкоди ще й фізичному, психічному чи моральному розвиткові дітей і підлітків.

Виявлені факти свідчать про порушення частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», частини першої статті 2 і статті 28 Закону України «Про інформацію» та п. «b» частини першої статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення (неправомірність пропагувати насильство чи спонукати до расової ненависті) і є підставою для визнання іноземної програми «История» такою, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та чинному законодавству України.

Відтак Національна рада ухвалила відповідне рішення і звертає увагу провайдерів програмної послуги на необхідність припинення трансляції російського каналу «История».

 
Форум » Супутникове телебачення » Новини телебачення » Новини телебачення України
  • Сторінка 2 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
  • 9
  • »
Пошук:

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика