МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Супутникове телебачення » Новини телебачення » Новини телебачення України
Новини телебачення України
ИгорьДата: Субота, 12.07.2014, 12:03 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Logo
 
ИгорьДата: П`ятниця, 12.09.2014, 01:02 | Повідомлення # 41
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Зеонбуд» розкодував 16 каналів. За даними Олега Черниша – 17 каналів
Logo

10 вересня провайдер чотирьох загальнонаціональних мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5 «Зеонбуд» частково виконав рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення - розкодував 16 телеканалів. Про це на засіданні 11 вересня повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк.

Розкодовано сигнал каналів НТН, Новий канал, СТБ, ТЕТ, Tonis, Перший національний, «Україна», «Мега», М1, К1, «Інтер», «1+1», ICTV, 5 канал, «2+2», БТБ. «Це основні канали, які колись, до цифрової ери, входили до універсальної програмної послуги», - зауважив пан Шверк.

За інформацією члена Нацради Олега Черниша, 11 вересня «Зеонбуд» також відкрив доступ до телеканалу «Голдберрі».

Решта 15 каналів залишаються закодованими. За словами директора з юридичних питань компанії «Зеонбуд» Ірини Аляб'євої для розкодування решти каналів компанії потрібно закупити і встановити додаткове обладнання, яке дозволить залишати сигнал закодованим на супутнику і розкодовувати сигнал, який приймають абоненти, щоб компанія не порушила авторських і суміжних прав телеканалів. На повне розкодування «Зеонбуд» попросив у Нацради час до кінця 2014 року.

Нацрада взяла до відома часткове виконання «Зеонбудом» рішення про розкодування. Пропозиції оголосити компанії попередження, звернутися до суду про анулювання ліцензії або ж просто дати компанії чітко визначений строк на остаточне виконання рішення Нацради (до 13 вересня, до 1 листопада або до 31 грудня 2014 року) не набрали достатньої кількості голосів Нацради.

За словами голови Нацради Юрія Артеменка, Нацрада сподівається на виконання рішення про розкодування.

Нагадаємо, що 17 липня Нацрада зобов'язала «Зеонбуд» протягом місяця розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і забезпечити виконання умов ліцензій телеканалів щодо розповсюдження програм у відкритому вигляді. Протягом місяця цього не відбулося. Відтак, 21 серпня Нацрада оголосила попередження «Зеонбуду» за невиконання рішення і дала два тижні на виправлення порушень (тобто розкодування).
 
ИгорьДата: Понеділок, 15.09.2014, 22:11 | Повідомлення # 42
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Канал «1+1 International» буде доступний на всій території Польщі
Logo
Телеканал «1+1 International» уклав угоду з одним з провідних польських постачальників кабельного та супутникового телебачення - компанією Orange Polska. Про це повідомляє прес-служба «1+1 медіа».

Відтепер канал «1+1 International» присутній у мережі, яка покриває всю територію Польщі.

З 1 вересня український телеканал доступний в міжнародному обслуговуванні Orange TV, як у ТВ (IPTV), так і на супутнику (DTH). Цією службою користуються більш ніж на 700 тисяч домогосподарств.

Orange Polska є провідним постачальником телекомунікаційних послуг, обслуговуючи в цілому близько 20 млн клієнтів. Пропозиції компанії охоплюють конвергентні фіксовані та мобільні послуги, широкосмуговий доступ до інтернету, передачу даних, цифрове телебачення і відео за запитом, а також численні мультимедійні послуги.

Раніше «1+1 International» працював у Польщі тільки з регіональними операторами.

«Співпрацю з Orange Polska ми розглядаємо як дуже важливий крок у розвитку каналів дистрибуції "1+1 International" в Польщі. Країна, де проживає одна з найчисленніших українських діаспор в Європі - за різними даними від 350 000 до 500 000 чоловік, є для нас дуже значимою. До того ж цей крок розширює співпрацю групи «1+1 медіа» з польськими медіакомпаніями в цілому. Сподіваємося, що в найближчому майбутньому розвиток такого співробітництва відкриє нові можливості і дозволить нам звертатися не тільки до україномовної аудиторії в Польщі», - зазначив генеральний продюсер телеканалу Владислав Свінченко.

Крім того, канал «1+1 International» у Польщі доступний через Hotbird 13, Astra 4A.

У найближчих планах «1+1 International» - розширити мережу мовлення у Німеччині, Канаді, США та на Кіпрі. Канал рекомендовано для сімейного перегляду. Інформацію про присутність каналу у різних країнах можна знайти на сайті у розділі «1+1 у вашій країні».
 
ИгорьДата: Понеділок, 15.09.2014, 23:57 | Повідомлення # 43
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Перший транслюватиме ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС
Logo
Перший Національний 16 вересня з 10:00 розпочне пряму трансляцію засідань Верховної Ради та Європарламенту. Про це повідомляє прес-служба каналу.

Під час прямих включень глядачі стануть свідками обговорення ситуації в Україні та стану відносин ЄС і Росії у парламенті європейському, а також тематичних дискусій у парламенті українському.
З 11:30 до 13:00 триватиме спільне обговорення України і Європарламенту Угоди про асоціацію. Орієнтовно о 13:00 відбудеться паралельне голосування, яке Перший також покаже у прямому ефірі.
 
ИгорьДата: Четвер, 18.09.2014, 21:52 | Повідомлення # 44
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Інтер» стає інформаційно-просвітницьким

Logo

Телеканал «Інтер» на засіданні Національної ради 17 вересня переоформив три ліцензії, змінивши програмну концепцію мовлення. Відтепер із розважально-інформаційного він перетвориться на інформаційно-просвітницький. У форматі залишається фільмопоказ.

Зміни внесені до ліцензій на ефірне загальнонаціональне телебачення, мережеве мовлення з використанням 389 каналів, багатоканальне телебачення в мережі МХ-1 і супутникове мовлення. Усі вони стосувалися програмної концепції мовлення.

Так, збільшується частка інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, фільмопоказу. Натомість зменшується частка розважальних, музичних, дитячих передач. Зникають культурно-мистецькі програми.

Керівник регіональної служби «Інтера» Олександр Кравцов, коментуючи переоформлення ліцензій, зазначив, що в такий спосіб компанія намагається виконувати чинне законодавство й увідповіднити умови ліцензії реальному ефіру. Він також зауважив, що програмна концепція каналу не змінювалася впродовж останніх п’яти років.
 
ИгорьДата: Понеділок, 22.09.2014, 17:09 | Повідомлення # 45
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Данило Яневський планує запустити телеканал «Єдина країна»
Logo
Журналіст і телеведучий Данило Яневський присвятить наступний тиждень запуску телеканалу громадського руху «Єдина країна». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як сказано на сайті партії, формат каналу задумано як інтелектуальний. Він носитиме назву «Єдина країна», як і заснований паном Яневським суспільний рух, до складу якого входить партія «Україна – єдина країна».

Нагадаємо, пан Яневський, як і телеведучий, громадський діяч і автогонщик Олексій Мочанов, візьме участь у дострокових виборах Верховної ради за списками «України – єдиної країни». Лідер партії – активіст Максим Музика.

Як писала «Телекритика», донедавна Данило Яневський був ведучим «Громадського телебачення» та залишив канал після конфлікту з редакційною радою, яка звинуватила пана Яневського в «непрофесійній поведінці в ефірі» під час розмови з дослідником московського бюро Human Rights Watch Тетяною Локшиною.
 
ИгорьДата: Понеділок, 22.09.2014, 17:17 | Повідомлення # 46
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Суд підтримав Національну раду, заборонивши трансляцію на території України російського каналу «РБК-ТВ»
Logo
Окружний адміністративний суд міста Києва тимчасово заборонив ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України іноземної програми «РБК-ТВ», винісши ухвалу про забезпечення адміністративного позову регулятора.

29 серпня судом було відкрито провадження у справі за позовом Національної ради до ЗАТ «РБК-ТВ», Російська Федерація, щодо заборони розповсюдження цієї російської програми. На думку регуляторного органу, інформація, що подається у програмах відповідача, має на меті негативний пропагандистський вплив на свідомість громадян з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі на ґрунті політичних подій.

Розглянувши подані Національною радою матеріали, суд встановив низку порушень чинного законодавства, що проявляється в поширенні недостовірної інформації, яка пропагує агресивні дії, посягання на територіальну цілісність України. Відтак існує очевидна загроза порушення інформаційної безпеки держави та загроза національній безпеці України.

Таким чином, 12 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив клопотання Національної ради і зобов’язав ЗАТ «РБК-ТВ», ТОВ «Агентство «Клас» (яке володіє невиключним правом на використання програми «РБК-ТВ» на території України) і провайдерів програмної послуги тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах України зазначеної іноземної програми до набрання законної сили рішенням у справі. Ухвала підлягає негайному виконанню.
 
ИгорьДата: Вівторок, 23.09.2014, 20:10 | Повідомлення # 47
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Телеканал Ukraine Today став доступним на Android та iOS

Logo

Міжнародний інформаційний канал Ukraine Today запустив мобільний додаток для iOS, за допомогою якого можна переглядати новини в режимі реального часу. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Також контент каналу доступний в операційній системі Android - додаток UTLive.

Мобільні додатки Ukraine Today максимально оптимізовані для можливостей смартфонів і дозволяють переглядати новини Ukraine Today в режимі 24/7. Завантаження додатків з Play Market і AppStore безкоштовне.

Крім того, для перегляду Ukraine Today готуються до запуску додатки для Smart-TVSamsung, LG і Philips.

Нагадаємо, 11 серпня група «1+1 медіа» в тестовому режимі мовлення запустила міжнародний новинний телеканал Ukraine Today. З 24 серпня мовлення відбувається в повному обсязі.
 
ИгорьДата: Четвер, 25.09.2014, 22:39 | Повідомлення # 48
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Телеканал Княжицького «Еспресо TV» придбав цифровий канал «Голдберрі»
Logo

ТОВ «Новини ТВ», яке має ліцензію на супутникове мовлення під логотипом «Еспресо TV», придбало ТОВ «Голдберрі», яке володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3. Про це повідомила директор «Еспресо TV» Катерина Єрмолович на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

За її словами, зараз угода завершується. Суму угоди пані Єрмолович не розголошує. У коментарі «Телекритиці» вона повідомила, що на базі «Голдберрі» буде розвиватися телеканал «Еспресо TV», і документи на переоформлення ліцензії вже подано до Нацради.

Пані Єрмолович нагадала членам Нацради, що власниками ТОВ «Новини ТВ» є Лариса Княжицька (дружина народного депутата Миколи Княжицького) і Вадим Денисенко (головний редактор «Еспресо TV»).

8 вересня у компанії «Голдберрі» змінився директор - ним стала Катерина Єрмолович, далі почався процес зміни редакційної ради, повідомила в Нацраді представник каналу «Еспресо TV», юрист компанії Jurimex Катерина Неманіхіна. Вона ж представляла на засіданні Нацради ТОВ «Корона санрайс» (цифровий телеканал «Вінтаж-ТВ»). Однак пані Єрмолович і пані Неманіхіна заявили, що це не є свідченням того, що в компаній один власник. «Це абсолютно дві різні компанії. Юрист є фахівцем у медіаправі і представляє різні компанії», - сказали вони.

Пані Єрмолович підтвердила, що компанія «Голдберрі» має борги перед оператором і провайдером цифрових мультиплексів ТОВ «Зеонбуд». «Це питання буде вирішено найближчим часом», - сказала вона. На запитання членів Нацради, чи збирається компанія сплатити борги, пані Єрмолович відповіла: «Думаю, у нас не буде іншого виходу», на що член Нацради Олег Черниш сказав, що «є інші варіанти».
 
ИгорьДата: П`ятниця, 26.09.2014, 14:56 | Повідомлення # 49
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Зеонбуд» розкодував 20 каналів із 32 – Нацрада
Logo

Провайдер чотирьох загальнонаціональних цифрових каналів «Зеонбуд» розкодував сигнал 20 телеканалів із 32. Про це на брифінгу 25 вересня повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Владислав Севрюков.

За даними Нацради, закодованими залишаються телеканали «Ентер-фільм», Zoom, «Кіноточка», К2, «Піксель», Xsport, НЛО TV, Dobro, «Голдберрі», Business, «Вінтаж ТВ», «Ескулап-TV».

Нагадаємо, що 17 липня Нацрада зобов'язала «Зеонбуд» протягом місяця розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і забезпечити виконання умов ліцензій телеканалів щодо розповсюдження програм у відкритому вигляді. Протягом місяця цього не відбулося. Відтак, 21 серпня Нацрада оголосила попередження «Зеонбуду» за невиконання рішення і дала два тижні на виправлення порушень (тобто розкодування).

10 вересня «Зеонбуд» розкодував 16 каналів: НТН, Новий канал, СТБ, ТЕТ, Tonis, Перший національний, «Україна», «Мега», М1, К1, «Інтер», «1+1», ICTV, 5 канал, «2+2», БТБ.

11 вересня Нацрада взяла до відома часткове виконання «Зеонбудом» рішення про розкодування. Пропозиції оголосити компанії попередження, звернутися до суду про анулювання ліцензії або ж просто дати компанії чітко визначений строк на остаточне виконання рішення Нацради (до 13 вересня, до 1 листопада або до 31 грудня 2014 року) не набрали достатньої кількості голосів Нацради.

Тим часом «Зеонбуд» оскаржує попередження Нацради в суді.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи планує Нацрада повернутися до питання «Зеонбуду», заступник голови Нацради Григорій Шверк заявив, що регулятор розраховує, що «Зеонбуд» до кінця року розкодує всі канали. «Ми маємо право в будь-який час повернутися до цього питання, бо в нас не прийнято остаточне рішення з цього питання», - сказав він.

Член Нацради Олег Черниш наголосив, що в регулятора постійно виникають питання до діяльності «Зеонбуду». Зокрема, на останньому засіданні робочої групи з впровадження цифрового телебачення члени робочої групи запропонували «Зеонбуду» надати інформацію про покриття по першій запланованій до можливого відключення аналогового ТБ зоні (північно-західні регіони України). Втім, додав пан Черниш, звернення робочої групи не є обов'язковим до виконання «Зеонбудом», а є радше проханням.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 26.09.2014, 15:00 | Повідомлення # 50
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
ТРК «Україна» змінила директора і програмну концепцію мовлення
Logo

«Телерадіокомпанія «Україна» 25 вересня переоформила три ліцензії на мовлення - ефірне загальнонаціональне телебачення з використанням 105 телеканалів в 24 областях, багатоканальне загальнонаціональне телебачення в багатоканальній телемережі МХ-1 і супутникове мовлення - змінивши директора і програмну концепцію мовлення.
Так, директором замість Марини Миргородської став Євген Лященко.
У програмній концепції мовлення відбулася істотна розбивка. Окремо визначено концепцію на понеділок, вівторок, середу-четвер-п’ятницю, суботу і неділю. До інформаційно-розважального формату додався фільмопоказ. Його частка збільшиться до близько 10 годин у будні й майже 14 годин у неділю. Також частка інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач у будні становитиме понад 7 годин. Зменшено обсяг розважальних і музичних передач. Вилучено із програмної концепції культурно-мистецькі, науково-просвітницькі та дитячі передачі.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 26.09.2014, 20:06 | Повідомлення # 51
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Національна радіокомпанія України почала зі США трансляцію програм на весь світ

З 25 вересня Всесвітня служба радіомовлення України (4-й канал НРКУ) розпочала транслювати інформаційну програму про події в Україні на увесь світ через радіопередавальні центри, розташовані в США. Про це повідомляє прес-служба радіокомпанії.

30-хвилинний англомовний випуск новин, що «висвітлює останні події в Україні та діяльність нашої держави на міжнародній арені», щодня ретранслюється через потужні передавачі у штаті Флорида (США).

Як зазначають у прес-службі, така співпраця стала можливою в результаті домовленостей представників Концерну РРТ з американськими партнерами.

Вже після виходу першої програми учора, 25 вересня, до НРКУ надійшли листи від зацікавлених слухачів зі США, Мексики, Австралії, Нової Зеландії, Італії, Малайзії, Індонезії та інших країн світу.

Як відомо, паралельно Україна працює над перезапуском державного телевізійного іномовлення. Нещодавно голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що українське державне іномовлення планується перезапустити на базі державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (УТР) і ТОВ «Банківське телебачення» (телеканал БТБ).

Нагадаємо, що 20 вересня було звільнено генерального директора Національної радіокомпанії України Тараса Аврахова.
 
ИгорьДата: Субота, 04.10.2014, 11:25 | Повідомлення # 52
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
«Футбол 1» та «Футбол 2» уклали ексклюзивну угоду з Xtra TV і більше не присутні на Viasat

Logo

З 1 жовтня телеканали «Футбол 1» та «Футбол 2» стали доступними через супутник тільки на платформі Xtra TV. Про це повідомляє прес-служба телеканалів та їх директор Олександр Денисов.

Нагадаємо, раніше ці телеканали транслювалися через супутник на платформі Viasat. Згодом з 1 червня 2012 року канали вийшли на платформу Xtra TV. Пан Денисов також повідомив, що «Футбол 1» та «Футбол 2» також були представлені оператором «Либідь ТБ».

«Спочатку ми були присутні на платформі Viasat на ексклюзивній основі. Потім перейшли на неексклюзивну модель роботи з ринком, надавши наші канали крім Viasat також Xtra TV і новому супутниковому оператору "Либідь ТБ". "Либідь ТБ" на ринку не втрималася і, як мені відомо, проект станом на сьогодні закритий. І з 1 жовтня 2014 ми ексклюзивно представлені тільки на платформі Xtra TV», - розповів «Телекритиці» директор обох телеканалів Олександр Денисов.

Пан Денисов також зазначив, що одночасно телеканали доступні в пакетах більше 330 кабельних та IPTV-операторів по всій Україні в SD і HD-якості.

Перехід на платформу Xtra TV на ексклюзивній основі керівник «Футбол 1» та «Футбол 2» аргументує тим, що комерційна модель роботи цього провайдера є для телеканалів найбільш оптимальною. «Бо це модель a-la-carte, де присутня прозора схема співпраці: є розподіл доходу від продажу пакетів в процентному співвідношенні, і ми бачимо кількість проданих карт. Xtra TV має амбітні плани зростання за рахунок ексклюзивної дистрибуції наших каналів на супутнику. При цьому, ми були відкриті до переговорів з компанією Viasat і готові були продовжувати співпрацю, але до вирішення так і не прийшли», - зазначив Олександр Денисов.

Оператор Xtra TV є міжнародною платформою супутникового телебачення, яка надає послуги на всій території України. Телевізійні пакети компанії розподілені за наступними категоріями: «Спортивний», «Фільмовий», «Пізнавальний», «Дитячий», «Універсальний», «Футбол» та інші.

Як підключитися до Xtra TV можна дізнатися на сайті супутникової платформи.

Нагадаємо, супутниковий оператор «Либідь ТБ» припинив своє існування у квітні цього року.

Нещодавно медіахолдинг «Медіа Група Україна», до якого сходять канали «Футбол 1» та «Футбол 2» виграв тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на 2015-2018 роки.
 
ИгорьДата: Неділя, 05.10.2014, 18:47 | Повідомлення # 53
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Телеканал "Ukrаine Today" представлять у Польщі
Logo
8 жовтня продюсер "Ukrаine Today" Тетяна Пушнова представить телеканал в Польщі. Про це повідомила прес-секретар посольства України в Польщі Юлія Бородій, пише "Укрінформ".

"Тетяна Пушнова представить новий телевізійний проект, метою якого є представлення достовірної інформації про події в Україні, Східній Європі і в світі", - повідомила Бородій.
Презентація телеканалу відбудеться у приміщенні посольства України в Польщі.
24 серпня розпочав мовлення англомовний цілодобовий канал новин Ukrаine Today. Мовлення ведеться цілодобово англійською мовою. Згодом планується додати звукові доріжки на інших мовах.
З початку українсько-російського конфлікту Нацрада з питань телебачення заборонила в Україні мовлення 14 російських каналів.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 10.10.2014, 21:56 | Повідомлення # 54
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Канал ТВі перейшов до іншої компанії – Нацрада затвердила рокіровку логотипів
Logo
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 жовтня переоформила ліцензії ТОВ «Телерадіокомпанії "Телерадіосвіт"» і ТОВ «Інфо24». Відповідно до цих змін, компанії обмінялися логотипами: ТОВ «Інфо24» отримало логотип ТВі, ТРК «Телерадіосвіт» - «TV інфо».

Окрім логотипу, компанія «Інфо24», яка стала власником бренду ТВі, змінила власників, керівні і наглядові органи, програмну концепцію.

Раніше власниками «Інфо24» були Віталій Портников, Наталія Катеринчук, Микола Княжицький та Артема Шевченко, вони ж були і членами редакційної ради. Замість них власниками стали естонська компанія Bellday Oü («Беллдей Оу» - 60%) і датська компанія Østeuropæisk Kommunikation Holding ApS («Остеуропеіск комунікаціон холдинг АпС» - 40%). Ці ж компанії є власниками ТОВ «Кейко Україна», яке володіє ТРК «Телерадіосвіт» (колишній власник бренду ТВі). Нагадаємо, що кінцевим власником ТВі є Давид Жванія.

Директором компанії замість Віталія Портникова став Максим Урбанський (за даними єдиного державного реєстру, він очолив компанію 22 серпня 2014 року).

Новими членами редакційної ради ТВі стали: Валентин Курикін, Олександр Смольник, Владислава Радченко, Ганна Баздирєва, Сергій Руденко та Андрій Годованець.

Програмна концепція нового ТВі розділена на будні і вихідні дні. Формат каналу визначено інформаційним.

По буднях в ефірі буде 23 години 15 хвилин національного продукту (у тому числі - 18 годин 35 хвилин власного виробництва) та 45 хвилин іноземного продукту. По вихідних - 22 години 42 хвилин національного продукту (у тому числі - 17 годин 59 хвилин власного виробництва) та 1 година 18 хвилин іноземного продукту.

По буднях передбачено 16 годин 5 хвилин інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, 45 хвилин культурно-мистецьких і півтори години розважальних і музичних. По вихідних - 16 годин 10 хвилин інформаційно-аналітичних і публіцистичних, півтори години культурно-мистецьких і 1 година 25 хвилин науково-просвітницьких.

Коментуючи на брифінгу переоформлення ліцензій каналу ТВі, за який у судах бореться його попередній власник Костянтин Кагаловський, заступник голови Нацради Григорій Шверк висловив думку, що йдеться про реструктуризацію активів. «Колеги реструктурують свої активи. Те, що десь хтось веде судові процеси, - це право цих людей. Якби вони через суд заборонили робити щось із торговими марками чи іншими суб'єктами інтелектуальної власності, ми б не мали права приймати таке рішення. Але в нас немає жодних застережень від судових чи інших органів. Якщо власник хоче перевести торгову марку з однієї своєї компанії на іншу, це його право».

У регуляторного органу не було застережень до заявок компаній. «Заявник подав заяву, яка досить формальна і не викликає в мене особисто жодних питань. Там є формальні показники, які не дуже змінюють концепцію. Тому в мене особисто нема жодних претензій до такого заявника і до того, що він робить».

За його словами, йдеться про супутникову ліцензію, яку Нацрада має видавати і переоформлювати, не прискіпуючись до деталей: «Це не обмежений ресурс, це може кожен - як газету заснувати. Якщо йдеться про обмежений ресурс - мультиплекси, частоти - це треба розглядати прискіпливіше».

Нагадаємо, права на торгову марку ТВі перейшли до компанії «Інфо24» навесні 2013 року, невдовзі після того, як відбулося, на думку сторони Костянтина Кагаловського, рейдерське захоплення каналу. Восени 2013 року колишній топ-менеджер ТВі і народний депутат Микола Княжицький вивів колишню директорку каналу ТВі Наталю Катеринчук, яка підтримувала пана Кагаловського, зі складу власників «Інфо24».
 
ИгорьДата: Неділя, 12.10.2014, 19:47 | Повідомлення # 55
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
DVB-T2 на Україні знову кодується.

Logo

Український оператор «Зеонбуд», якому належить мережа цифрового наземного телебачення DVB-T2, днями відновив кодування сигналу більшості телеканалів.

Протягом місяця 20 телеканалів з 32 були доступні в некодованому вигляді, однак тепер знов кодуються в «Irdeto». Це означає, що користувачі новітніх телевізорів, що приймають сигнал DVB-T2, втратили можливість перегляду цифрового телебачення без яких-небудь додаткових пристроїв. Перегляд знову можливий тільки на декількох рекомендованих приймальниках або ж на CAM-модулі.

Нагадаємо, що цього літа український медіарегулятор скасував рішення про кодування DVB-T2, яке було прийнято в 2011 році. Незабаром «Зеонбуд» відключив кодування на 16 телеканалах, а потім ще на чотирьох.

Згідно з вимогою української Нацради з питань теле - і радіомовлення, всі телеканали в DVB-T2 повинні бути відкритими, проте дана вимога Нацради зараз не дотримується. Поки «Зеонбуд» не повідомляє причину відновлення кодування.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 17.10.2014, 20:55 | Повідомлення # 56
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Телеканал «КіноТочка» змінив назву на «Індиго tv»

Logo
«Телерадіокомпанія «Україна» на засіданні регуляторного органу 15 жовтня переоформила ліцензію на мовлення в багатоканальнії телемережі МХ-2 телеканалу «КіноТочка». Новий логотип – «Індиго tv».

Внесені до ліцензії мовника зміни також стосувалися директора компанії. Замість Марини Миргородської ним став Євген Лященко. У складі редакційної ради Ірину Курчакову замінив Ігор Золотаревський.

Також переформатовано і програмну концепцію. Формат із просвітницько-інформаційного став науково-просвітницьким із фільмопоказом. Зменшено частку інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, натомість збільшується кількість науково-просвітницьких і розважально-музичних передач. З’явиться в ефірі і 2 години програм, орієнтованих на дитячу аудиторію. Глядачеві запропонують понад 11 годин фільмопоказу.

Нагадаємо, 4 вересня Національна рада видала ТРК «УКРАЇНА» ліцензію на супутникове мовлення каналу «Індиго tv». Як повідомили тоді представники компанії, телеканал має стати каналом для родини і про родину.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 17.10.2014, 20:58 | Повідомлення # 57
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Низку телеканалів Великої Британії визнано такими, що відповідають Європейській конвенції
Logo
Розглянувши звернення «Компанії «СонаР» і проаналізовавши документи і програмне наповнення, Національна рада на засіданні 15 жовтня ухвалила рішення визнати такими, що відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та чинного законодавства України низку телеканалів Великої Британії.

Зокрема, це такі канали:

«FilmBox Arthouse». Формат телеканалу – показ фільмів незалежних виробників з усього світу. Мови - англійська та російська;
«Filmbox». Контент цього телеканалу – для широкого глядача, охоплює художні стрічки різноманітних жанрів. Мови - англійська та російська;
«FIGHTBOX HD» – телеканал, присвячений бойовим мистецтвам. Мови - англійська та російська;
«Fastnfunbox HD» – для прихильників екстремальних видів спорту. Формат телеканалу передбачає трансляції чемпіонатів і змагань із серфінгу, скейтборту, сноубордінгу, мотокросу та інших екстремальних видів спорту. Мови - англійська та російська;
«DOCUBOX HD» – пропонує увазі глядача документальні стрічки. Мови - англійська та російська;
«FASHIONBOX HD» – телеканал про моду, стиль, красу. Мова – англійська;
«360tunebox» – цілодобовий телеканал сучасної музики, орієнтованої на аудиторію від 16 до 45 років. Мова - англійська.

Усі програми транслюються з супутника Аmos. Спосіб поширення сигналу – кодований.
 
ИгорьДата: Вівторок, 28.10.2014, 19:44 | Повідомлення # 58
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
УТР та Deutsche Welle вироблятимуть спільні теле- та інтернет-проекти
Logo
Генеральні директори ДТРК «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (канал УТР) Михайло Шматов та німецької телерадіокомпанії іномовлення Deutsche Welle (DW) Петер Лімбург підписали Меморандум про співпрацю під час зустрічі у Бонні (Німеччина). Документ передбачає виробництво спільних телевізійних та інтернет-проектів, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Згідно з заявою, керівництво УТР усвідомлює важливість розвитку вітчизняного мовлення на закордон і охоплення іншомовних аудиторій у зв'язку зі станом інформаційної війни, у якій фактично перебуває Україна. Тому у компанії, орієнтованій здебільшого на українську діаспору, було прийнято рішення розширити мовлення.

«Ми звернули увагу, що Deutsche Welle активно працює через інтернет, максимально використовує різні платформи, а перевагу віддає коротким формам. При цьому мовлення актуальне, інтелектуальне та аналітичне. Без використання досвіду зарубіжних колег єдиній українській державній іномовній телекомпанії не обійтися», - повідомив гендиректор УТР Михайло Шматов.

За його словами, найближчим часом компанії-партнери проведуть навчання українських журналістів - спершу на базі УТР, а потім на базі DW.

Нагадаємо, Deutsche Welle була створена як радіостанція понад 60 років тому. Сьогодні, відповідно до закону ФРН про DW компанія представляє Німеччину як «європейську культурну націю і волелюбну демократичну правову країну» більше ніж 30-ма мовами: від англійської та німецької до вельми екзотичних - амхарської та урду. Українська мова з'явилася в телеефірі DW у 2000 році.
 
ИгорьДата: Середа, 29.10.2014, 22:32 | Повідомлення # 59
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
УНІАН запускає англомовну версію - проектом керуватиме британський журналіст
Logo
Українська інформаційна агенція УНІАН запроваджує виробництво і розповсюдження новин англійською мовою. Про це повідомляє прес-служба медіа групи «1+1 медіа».

Мета проекту - надати більше інформації Західному Світу про те, що насправді відбувається в Україні, що говорять і думають українці та українські політики. Команда перекладачів та редакторів УНІАН добиратиме найважливіші політичні, економічні та суспільні новини України, перекладатиме їх англійською та адаптуватиме під стандарти написання новин, звичних для читачів із Західної Європи, Канади та США.

Окрім новин, англомовна версія УНІАН також забезпечуватиме читачів публіцистикою та аналітичними публікаціями, авторами яких виступатимуть не лише українці, а й іноземці, що проживають у ЄС та по інший бік Атлантики і обізнані в українській проблематиці.

«До цього часу, західні ЗМІ практично не мали доступу до англомовних джерел інформації про події в Україні. Через це, реальну монополію на представлення своєї точки зору у закордонних медіа отримав Кремль, що фінансує декілька великих та впливових англомовних мовників. Ми сподіваємось змінити цю ситуацію. Група «1+1 медіа» вже запустила англомовний новинний телеканал Ukraine Today, англомовна версія сайту УНІАН для читачів та передплатників стрічки новин, що володіють англійською мовою, має доповнити різноманіття інформаційних джерел, з яких західний світ зможе отримувати об'єктивну інформацію», - прокоментував запуск нового шеф-редактор УНІАН Михайло Ганницький.

Для управління англомовною редакцією було запрошено британського журналіста Юана Макдональда, який зріс як професіонал в європейській школі журналістики та має вагомий досвід роботи як редактор англомовних видань в Україні.

«Для західної аудиторії важливо не лише механічно перекласти тексти новин, потрібно надавати читачу, що не обізнаний з українськими реаліями, детальний контекст подій, щоб мешканець тієї чи іншої країни зрозумів, що новина означає та чому ця новина важлива для України», - пояснив своє бачення роботи головний редактор англомовної редакції УНІАН Юан Макдональд.

«Для нас інвестиції в англомовну редакцію на даний час є соціально важливою місією, яка дасть можливість представити нашу державу на міжнародній арені та дати змогу Україні у скрутний час розраховувати на свій голос у західному світі. Голос, що звучатиме тією мовою, яку розуміє увесь світ. Вважаємо, що такий крок є особливо важливим в євроінтеграційному курсі, який вибрала наша держава», - зауважив генеральний директор УНІАН Артем Ковальов.

Нагадаємо, 11 серпня група «1+1 медіа» в тестовому режимі мовлення запустила міжнародний новинний телеканал Ukraine Today. З 24 серпня мовлення відбувається в повному обсязі.

1 жовтня канал запустив оновлену версію сайту uatoday.tv, весь контент якого тепер виробляється у конвергентному ньюзрумі.
 
ИгорьДата: Четвер, 30.10.2014, 20:13 | Повідомлення # 60
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
На каналі ПЛЮСПЛЮС стартують програми від Nickelodeon Junior
Logo

3 листопада на каналі ПЛЮСПЛЮС стартують програми від Nickelodeon Junior. Канал підписав ексклюзивний контракт з американським каналом. Тепер юні глядачі зможуть щодня насолоджуватися неперевершеними мультсериалами від Nickelodeon.

"Ми довго працювали над підписанням договору і щасливі, що все склалося найкращим чином. Команда ПЛЮСПЛЮС безперервно працює над тим, щоб розширювати свою програму і надавати нашим глядачам можливість дивитися тільки найкраще і найрізноманітніше з світового телепродукту", - зазначила генеральний продюсер каналу Іванна НАЙДА.
 
Форум » Супутникове телебачення » Новини телебачення » Новини телебачення України
Пошук:

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика