МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
Головна » Новини запуску супутників
« 1 2 ... 12 13 14 15 »
Logo   Очікується, що Türksat 6A буде запущений на орбіту в 2020 році.
     Створення супутника Türksat 6A, який стане першим турецьким супутником зв'язку, побудованим на території самої країни, вже почалося. Про це повідомив у неділю єдиний в Туреччині оператор зв'язку. «Супутник розробляється і збирається за участю 354 фахівців, що працюють під керівництвом Ради з науково-технологічних досліджень Туреччини (TÜBITAK), Турецької Аерокосмічної Промисловості (TAI), Галузі з виробництва військової електроніки (ASELSAN) і CTech», - повідомив в інтерв'ю кореспонденту The Anadolu Agency генеральний директор TÜRKSAT Энсар Гюль.
     «Процес побудови супутника займе п'ять років, а сам запуск космічного апарату запланований на 2020 рік», - зазначив Гюль. «Ми будемо уважно стежити за процесом розробки і побудови супутника.
    Вартість проекту складе приблизно 548 мільйонів турецьких лір (приблизно 205 мільйонів доларів)» Türksat 6A буде виведений в орбітальну позицію 42 гр.сх.д. Зона обслуговування супутника буде включати в себе всю територію Туреччини, ряд територій Азії і Європи, а його планований термін роботи на орбіті складе не менше 15 років
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 313 | Додав: Игорь | Дата: 22.04.2015

Logo    Сьогодні корпорація Arianespace перенесла на пізніший термін намічений на 15 квітня запуск ракети Ariane-5 з космодрому в Куру у Французькій Гвіані.  Про це йдеться в заяві компанії.
    Ракета повинна була вивести на навколоземну орбіту два супутники зв'язку - THOR 7 і SICRAL 2.
    За даними Arianespace, під час підготовки до викатці апарату "було виявлено порушення в системі роз'ємів трубопроводів, що служать для з'єднання верхньої кріогенної ступені ракети і систем, наявних на пусковому майданчику". В результаті було прийнято рішення виконати необхідну заміну елементів обладнання і провести відповідні перевірки.
    "Нова дата запуску буде оголошено найближчим часом", - було зазначено в заяві Arianespace.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 231 | Додав: Игорь | Дата: 14.04.2015

Logo Запуск ракети-носія "Протон-М" з телекомунікаційним супутником "Експрес-АМ8" на борту планується відкласти до кінця серпня 2015 року.
     Про це повідомляє "Інтерфакс". Чергове перенесення термінів пуску пов'язане з необхідністю транспортувати деякі частини "Протон-М" назад на завод, оскільки технічну проблему, через яку запуск був відкладений спочатку (мова йде про металевий пил, виявлений в трубопроводах двох ступенів ракети), не вдалося усунути в умовах космодрому Байконур.
    Нагадаємо, згідно з попередніми планами, запуск "Експрес-АМ8" повинен був відбутися 6 квітня. Але буквально за кілька днів до цієї дати при огляді ракети-носія "Протон-М" була виявлена несправність. Фахівці розраховували, що зможуть її вирішити оперативно, і запуск не доведеться переносити, однак, цього не сталося. В результаті більш ретельних перевірок і діагностування несправності, пуск спочатку хотіли перенести на травень, а потім на середину червня. Ну а сьогодні заговорили вже про серпень.
      "Експрес-АМ8" розроблений і виготовлений компанією "Інформаційні супутникові системи" ім. академіка М. Ф. Решетньова" на замовлення ФГУП "Космічний зв'язок". Супутник оснащений 42 активними транспондерами, які працюють в C-, Ku - і L-діапазонах частот.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 323 | Додав: Игорь | Дата: 14.04.2015

Logo    Вже вкотре компанія «SpaceX» переносить дату запуску першого туркменського національного супутника «TurkmenSat 1». Спочатку даний супутник збиралися запускати вже в листопаді, потім дата була перенесена на 21 березня, потім - на 30 березня. На жаль, і цього разу нічого не вийшло. Нової наміченою датою є 24 квітня.
    Компанія не називає причину чергового перенесення. Місцем, з якого супутник повинен запускатися, є Флорида і космодром на мисі Канаверал. Апарат зібраний компанією «Thales Alenia Space» (Франція). Він буде працювати на позиції 52°E як мінімум 15 років. Оснащений 38 транспондерами, які працюють в самому популярному сьогодні для DTH-мовлення діапазоні Ku.
     Призначенням «TurkmenSat 1» є вільне поширення телевізійного сигналу та інших послуг зв'язку для Туркменістану. Туркменістан в даний час обслуговується  російськими супутниками «Ямал».
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 351 | Додав: Игорь | Дата: 30.03.2015

Logo    Перший туркменський космічний супутник зв'язку «ТуркменАлем» буде виведений на орбіту 30 березня приватною американською компанією SpaceX. Запуск буде здійснено з космодрому на мисі Канаверал у Флориді.
    В даний час зв'язок з космосу на туркменській території забезпечує супутник «Ямал» російського виробництва, що належить «Газпром космічні системи».
    Президент Туркменії Гурбангули Бердимухамедов у 2009 році дав розпорядження про розробку національного космічного супутника зв'язку, щоб збільшити швидкість розвитку інтернету і телебачення в країні. У 2011 році фахівці французької компанії Thales Alenia Space почали роботу над проектом супутникового апарату на базі Spacebus 4000. «ТуркменАлем» виведе на постійну геостаціонарну орбіту двоступінчата ракета на рідкому паливі Falcon 9.
    Розрахунковий термін експлуатації супутника 15 років.
   Функції бортової апаратури супутника: прийом сигналів наземних радіостанцій, їх посилення, ретрансляція сигналів на інші радіостанції на землі. Супутник забезпечить мовлення в Туркменії, в ряді держав Середньої Азії, Туреччині, Ірані, Північній Африці, у деяких державах Європи.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 356 | Додав: Игорь | Дата: 24.03.2015

Logo     19 березня в 00:04:59.971 за київським часом (18 березня в 22:05:00 UTC) зі стартового комплексу 8П882К-4Ф (ПУ № 39 майданчика № 200) космодрому Байконур стартовими командами підприємств ракетно-космічної промисловості РФ виконано пуск ракети-носія "Протон-М" (8К82КМ типу Phase 3) № 93552 з розгінним блоком "Бриз-М" (14С43 типу Phase 3) № 99553 та телекомунікаційним супутником "Експрес-АМ7".
    В 10:18 за київським часом (07:18 UTC)  телекомунікаційний супутник "Експрес-АМ7" штатно відокремився від розгінного блоку "Бриз-М" і вийшов на цільову орбіту.
     КА "Експрес-АМ7" масою 5712 кг виготовлений фахівцями компанії Airbus Defense Systems (раніше - EADS Astrium) на базі платформи Eurostar-E3000 на замовлення ФГУП "Космічний зв'язок".
     Супутник призначений для надання послуг телемовлення, широкосмугового доступу в інтернет, передачі даних, телефонії та рухомого зв'язку. Гарантійний строк експлуатації - 15 років.
    Супутник має два промені - Ku - і С-діапазонів відповідно - націлені на Російську територію. Один промінь С-діапазону охоплює Західну Африку, один промінь Ku-діапазону - Індію, ще один - Західну Європу. Також є один перенацілюваний промінь Ku-діапазону, який буде спрямований на найперспективніший ринок




.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 364 | Додав: Игорь | Дата: 19.03.2015

Logo    Eutelsat 8 West B,- новий телекомунікаційний супутник супутникового оператора Eutelsat, знаходиться на фінальній стадії виробництва і на шляху до запуску ракетою Ariane 5 в середині 2015 року.
   Eutelsat 8 West B буде служити на позиції 7 W/8°W, з якої тепер поширюється більш ніж 1000 телевізійних каналів, для більш ніж 52 млн домогосподарств.
    Nilesat і Eutelsat співпрацюють у створенні інфраструктури, включаючи DTH мовлення, з великим охопленням від Марокко до Перської затоки. Обидві компанії постійно пропонують нові потужності для задоволення попиту в даній позиції, приділяючи велику увагу для розповсюдження програм цифрового телебачення високої чіткості ( HDTV ).
   Наступний етап розширення популярної позиції на Близькому Сході і в Північній Африці -супутник Eutelsat 8 West B.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 358 | Додав: Игорь | Дата: 09.03.2015

Logo    2 березня 2015 року о 03:50 UTC (05:50 за київським часом) з майданчика SLC-40 Станції ВПС США "Мис Канаверал" стартовими командами компанії SpaceX при підтримці бойових розрахунків 45-го Космічного крила ВПС США здійснений пуск ракети-носія Falcon-9 (v.1.1) з двома телекомунікаційними супутниками на борту.
    О 04:20 UTC (06:20 за київським часом) від останньої ступені носія відокремився супутник ABS-3A, а у 04:27 UTC (06:27 за київським часом) - супутник Eutelsat-115 West B.
   КА масою 2 тонни кожен виготовлені американською компанією Boeing Co. для двох операторів супутникового зв'язку - європейської компанії Eutelsat і гонконгської Asia Broadcast Satellite.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 348 | Додав: Игорь | Дата: 02.03.2015

Logo    Супутник THOR 7 прибув на космодром Куру у Французькій Гвіані де 16 квітня буде здійснено його запуск на борту ракети Ariane 5. Він планується в позицію 0,8°W.
     THOR 7 спроектований і побудований авіакосмічною компанією Space Systems/Loral (SSL) для скандинавського супутникового оператора Telenor Satellite Broadcasting (TSBc).
     THOR 7 являє собою багатоцільовий супутник, оснащений комплектом високопродуктивного обладнання для роботи в Ка-діапазоні і буде обслуговувати в основному потреби ринку супутникового зв'язку на морських суднах. Супутник також оснащений 11 транспондерами Ku-діапазону.
      Разом з супутником THOR 7 на орбіту буде відправлений італійський військовий супутник SICRAL 2.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 351 | Додав: Игорь | Дата: 24.02.2015

Logo     Компанія SES замовила три космічних апарати у трьох розробників.
     SES-14 замовлений в компанії Airbus Space and Defence. Супутник планується помістити в орбітальну позицію 48°сх.д. у четвертому кварталі 2017 р. Зараз в цій точці працює NSS-806.
    SES-15 замовлений в компанії Boeing. Запуск намічений на другий квартал 2017 р., орбітальна позиція поки що не названа, регіон обслуговування - Північна Америка.
    SES-16/GovSat замовлений компанією LuxGovSat - спільним підприємством оператора SES і урядом Люксембургу. Постачальник платформи - Orbital ATK, орбітальна позиція - 21,5°сх. д., дата запуску - другий квартал 2017 р. В зону покриття входять Європа, Близький Схід, Африка. На SES-16/GovSat планується наявність ємності X-діапазону для підтримки державних комунікаційних мереж і зв'язку в інтересах силових структур.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 349 | Додав: Игорь | Дата: 24.02.2015

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика