МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » Супутникове телебачення » Супутникові новини » Новини супутників
Новини супутників
ИгорьДата: Неділя, 01.09.2013, 15:42 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Logo

В темі "Супутникові новини" розміщуємо новини про військові,навігаційні,МКС та інші супутники,що не належать до САТ-ТВ.
 
ИгорьДата: Неділя, 01.09.2013, 15:46 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Запуск японської ракети "Епсилон" був скасований через неполадки.

Запуск японської ракети-носія "Епсилон" з науково-дослідним супутником "SPRINT-А" був скасований у вівторок з-за порушення синхронізації роботи наземного комп'ютера і електронного обладнання ракети в 0,07 секунди, оголосив на прес-конференції в п'ятницю міністр освіти і науки Японії Хакубун Симомура.

"Виникла 0,07 секундна різниця між передачею даних з ракети і прийманням інформації наземним обладнанням, що було діагностовано комп'ютером як неправильне положення ракети", - сказав міністр.

Він зазначив, що необхідно з'ясувати причини цього збою для того, щоб запуск відбувся у вересні в найкоротші терміни", передає РИА Новости.


За даними японських ЗМІ, супутник SPRINT-A призначений для спостереження за Марсом і Венерою.

Розробка нової японської ракети "Епсилон" була розпочата близько двох років тому. Головними її перевагами в порівнянні з сучасними японськими ракети H-2A є невеликі розміри. Це дозволить виводити на орбіту малі і легкі супутники, а також значно скоротить витрати на запуск. За попередньою інформацією, вартість запуску ракети "Епсилон" становить лише 25% від коштів, необхідних для здійснення запуску ракети H-2A.
 
ИгорьДата: Середа, 04.09.2013, 21:11 | Повідомлення # 3
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
В Китаї запущено супутник ДЗЗ "Яогань-17"
Logo
1 вересня 2013 року о 19:16 UTC (23:16 мск) зі стартового комплексу № 603 космодрому Цзюцюань /Північно-Західний Китай/ був проведений запуск супутника дистанційного зондування Землі "Яогань-17" (39239 / 2013-046А).

Супутник був успішно виведений на задану орбіту за допомогою ракети-носія "Чанчжен-4С".

Крім супутника "Яогань-17" на навколоземну орбіту виведено два невеликих субспутника.

Як повідомляє агентство Сіньхуа, супутник ДЗЗ "Яогань-17" розроблений для проведення наукових експериментів, вивчення земельних і природних ресурсів, оцінки врожаю сільгоспкультур. Він може також застосовуватися для запобігання стихійних лих і мінімізації збитків від них.
 
ИгорьДата: Субота, 07.09.2013, 10:51 | Повідомлення # 4
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
З США на Байконур доставлений супутник Sirius FM-6
Logo
Важкий дальній транспортний літак Ан-124-100 (“Руслан”) доставив на Байконур американський супутник зв'язку Sirius FM-6, повідомляє “Інтерфакс”.

Після вивантаження контейнери з елементами супутника перевантажать на залізничні платформи і доставлять в монтажно-випробувальний корпус космодрому, де апарат готуватимуть до запуску.

Орієнтовно, старт супутника Sirius FM-6 намічений на 22:24 по Москві 8 жовтня.

«Сіріус ФМ-6» (англ. Sirius FM-6) - комерційний космічний апарат супутникового радіо, що належить північноамериканському оператору супутникового зв'язку Sirius XM Radio (Satellite CD Radio, Inc). Первісна назва супутника - «Radiosat 6».

Космічний апарат (КА) призначений для роботи на геостаціонарній орбіті і буде випромінювати сигнал вдвічі потужніший, ніж попередні супутники серії на території Північної Америки. Крім того, він стане найбільшим і найпотужнішим супутником флоту Sirius XM Radio.

КА «Сіріус ФМ-6» заснований на платформі 1300-ї серії Space Systems / Loral з терміном активного існування більш 15 років. Суха маса супутника становить 2975 кг (стартова маса повністю заправленого апарату 6080 кг). Для корекції орбіти, супутник оснащений російськими плазмовими двигунами СПД-100. Потужність,що передається модулю корисного навантаження становить 20 кВт.
 
ИгорьДата: Вівторок, 10.09.2013, 10:54 | Повідомлення # 5
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
В Ірані підготовлений запуск супутника власного виробництва за допомогою вітчизняної РН
Logo
В Ірані підготовлений запуск космічного супутника власного виробництва за допомогою вітчизняної ракети-носія, повідомили в понеділок іранські ЗМІ.

"Супутник "ШарифСат" буде відправлений у космос ракетою-носієм "Сафір В-1" для фотографування Землі з орбіти", - заявив ректор Технологічного університету імені Шаріфа Реза Роуста Азад.

За його словами, супутник вагою близько 50 кг розроблений і сконструйований студентами, випускниками та викладачами. Дата запуску поки не оприлюднена, передає ИТАР-ТАСС.
 
ИгорьДата: Середа, 18.09.2013, 13:48 | Повідомлення # 6
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Другий супутник Еквадору буде запущений 21 листопада

Запуск національного еквадорського наносупутника Krysaor ("Крисаор") масою 2,1 кілограма з пускової бази "Ясний" в Оренбурзькій області заплановано на 21 листопада поточного року, повідомляють латиноамериканські ЗМІ з посиланням на директора Цивільного космічного агентства Еквадору (Agencia Espacial Civil Ecuatoriana, EXA) Ронні Надера (Ronnie Nader).

При цьому не уточнюється, за допомогою якої ракети-носія космічний апарат буде запущений.

Це буде другий еквадорський супутник. Перший космічний апарат - Pegaso - був запущений в квітні цього року з космодрому в Китаї, але, пробувши на орбіті місяць, отримав серйозні пошкодження від зіткнення з космічним сміттям, імовірно, з частинами російської ракети.

Серед завдань, які стоять перед Krysaor, - спостереження за можливими загрозами з космосу і контроль над космічним сміттям. Еквадорці жартома називають його "орбітальної попелюшкою".

За словами Надера, після запуску передбачений проміжний етап у 45-60 днів, поки супутник остаточно встане на свою орбіту і зможе почати передавати перші сигнали. На відміну від супутника Pegaso, апарат Krysaor оснащений вдосконаленою системою розгортання
 
ИгорьДата: Четвер, 19.09.2013, 20:27 | Повідомлення # 7
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
ВПС США запустили американський військовий супутник AEHF-3
Logo
18 вересня 2013 року американська компанія United Launch Alliance для ВПС США ,ракетою-носієм Atlas V вивела супутник AEHF-3 на орбіту Землі

Запуск повинен був відбутися в 1о:04 за київським часом, але з-за поганих метеорологічних умов, пуск був перенесений на 11:10 . Пуск був проведений з майданчика SLC-41 Мису Канаверал при підтримці бойових розрахунків 45го Космічного крила ВПС Америки. Через 51 хвилину 11 секунд супутник успішно відокремився від РН і вийшов на задану орбіту.

Advanced Extremely High Frequency-3 або AEHF-3 - це третій космічний апарат військового комунікаційного угрупування ВПС Америки. Супутник повинен забезпечити закриті канали зв'язку між військовими Америки, а також вищим керівництвом США. Супутники AEHF замінять супутники «MILSTAR», які були запущені з лютого 1994 року по квітень 2003. Попередні 2 супутника AEHF були запущені також РН «Атлас-5» у 2010 і 2012 роках

Як очікується, угруповання супутників AEHF буде складатися з 6-ти супутників. 4-й супутник, очікується, буде запущений не раніше квітня 2017 року, 5 і 6 супутники будуть запущені в 2018 і 2019 роках відповідно.

Кожен супутник AEHF має масу близько 6170 кг /13 600 фунтів /. Супутник побудований компанією «Lockheed Martin» на платформі A2100M і термін служби супутника становить приблизно 14 років.

 
ИгорьДата: Понеділок, 23.09.2013, 22:40 | Повідомлення # 8
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Китай запустив на орбіту третій метеорологічний супутник серії "Фэнюнь-III"
Logo
Китай сьогодні успішно запустив з космодрому Тайюань в північній провінції Шаньсі черговий метеорологічний супутник серії "Фэнъюнь-3". Пуск відбувся за допомогою ракети-носія "Чанчжен-4б" /Long March-4C/. Про це повідомило агентство Сіньхуа.
У даний момент на орбіті вже працюють два супутника цієї серії. Космічні апарати "Фэнъюнь-3" належать до другого покоління китайських полярно-орбітальних метеорологічних супутників, які використовуються для моніторингу стихійних лих і стану навколишнього середовища. Крім того, вони застосовуються при спостереженнях за глобальними кліматичними змінами, а також в авіації і навігації. За допомогою цих апаратів час оновлення погодних даних буде скорочено з 12 до 6 годин.
Перший і другий супутники серії "Фэнъюнь-3" були запущені в травні 2008 року та в листопаді 2010 року відповідно.
 
ИгорьДата: Середа, 25.09.2013, 23:25 | Повідомлення # 9
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Новим китайським носієм запущений супутник "Куайчжоу-1"

Logo

25 вересня о 12:37 за пекінським часом (04:37 UTC, 07:37 ДМВ) з космодрому Цзюцюань проведений успішний пуск легкого носія "Куайчжоу" (KZ, 快舟). На орбіту виведено малий супутник "Куайчжоу-1" (KZ-1, 快舟一号), призначений для моніторингу природних лих в інтересах Китайського національного центру дистанційного зондування землі.
Апарат буде передавати інформацію в Китайський центр дистанційного зондування при міністерстві науки і техніки КНР.
 
ИгорьДата: Понеділок, 30.09.2013, 00:29 | Повідомлення # 10
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Запущений канадський метеосупутник
Logo
29 вересня 2013 року в 16:00:13 UTC (20:00:13 мск) з майданчика SLC-4E Бази ВПС США “Ванденберг” стартовими командами компанії SpaceX здійснено пуск ракети-носія Falcon-9 (v.1.1) з канадським метеорологічним супутником CASSIOPE. Успішний Пуск, космічний апарат виведений на навколоземну орбіту.

Це був перший пуск ракети-носія Falcon-9 версії v.1.1.

Як повідомили представники ККА, одне із завдань метеосупутника "Кассіопея" (CASSIOPE) розміром з письмовий стіл і масою 481 кг - вивчати вплив сонячного випромінювання на іоносферу Землі. На апараті встановлені дві камери, які будуть фіксувати процеси, що відбуваються у верхніх шарах атмосфери, в тому числі Північне полярне сяйво. "За допомогою цього супутника Канада розраховує внести великий внесок в розгадку таємниць космічної погоди", - підкреслило агентство.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 04.10.2013, 16:09 | Повідомлення # 11
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Вчені РФ мають намір в 2015 р запустити мікросупутник "Чибис-АИ"
Logo

Вчені з Інституту космічних досліджень РАН мають намір створити новий мікросупутник "Чибис-АИ", який допоможе своєму "брату" - зонду "Чибис-М" у вивченні блискавок та інших високоенергетичних явищ у верхніх шарах атмосфери Землі, сказав РІА Новини керівник проекту "Чибис" Станіслав Клімов.

"Зараз вже офіційно в програму МКС включений наступний "Чибис", ми збираємося запустити його в 2015 році", - сказав Клімов в кулуарах конференції в Інституті космічних досліджень РАН.

За його словами, новий супутник буде запущений, як і попередній "Чибис", з борту вантажного корабля "Прогрес" після відстиковки від МКС. На новому апараті не буде оптичної камери, зате буде новий покращений гамма-детектор, оскільки на першому апараті він показав не найкращі результати.
 
ИгорьДата: Понеділок, 07.10.2013, 19:11 | Повідомлення # 12
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Іран планує запуск супутника на орбіту в найближчі місяці.

Іран планує відправити новий супутник вітчизняного виробництва в космос у найближчі два місяці, заявив колишній глава Іранського космічного агентства (ISA) Хамід Фазелі, передає ІА REGNUM.

Фазель заявив, що агентство побудувало супутник Tadbir спільно з Iran University of Science and Technology. Він додав, що супутник Tadbir оснащений більш сучасними навігаційними системами і камерами високого дозволу порівняно з супутником Navid, який був виведений на орбіту в 2012 р.

Він також повідомив, що супутник Zafar буде виведений на орбіту на борту носія Simorgh в наступному році, повідомило агентство Fars.
 
ИгорьДата: Вівторок, 15.10.2013, 19:19 | Повідомлення # 13
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
На Байконурі проводиться заправка розгінного блоку « Бриз- М»

Logo

На космодромі Байконур проходять заключні операції перед вивозом ракети космічного призначення « Протон- М» / КА «Сіріус ФМ -6» / РБ « Бриз- М» на стартовий комплекс . Напередодні в монтажно - випробувальному комплексі фахівці підприємств Роскосмосу завершили перевірку всіх компонентів РКН , на космічну головну частину встановили захисний термочехол .
Сьогодні вранці ракета космічного призначення була вивезена з монтажно -випробувального комплексу на технічну заправний майданчик ( ТЗП ) для заправки баків низького тиску розгінного блоку « Бриз- М».
Операції на ТЗП триватимуть два дні . Потім Державна комісія прийме рішення про готовність РКН до вивезення та встановлення на стартовому комплексі космодрому .
Пуск ракети- носія « Протон- М» з космічним апаратом Sirius FM -6 / «Сіріус ФМ -6» в інтересах північноамериканського оператора супутникового зв'язку SIRIUS Radio запланований на 20 жовтня ц.р.
 
ИгорьДата: Понеділок, 21.10.2013, 23:29 | Повідомлення # 14
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Запуск ракети-носія "Протон-М" з американським супутником зв'язку Sirius FM-6 перенесено на 25 жовтня.
Запуск з Байконуру російської ракети-носія "Протон-М" з американським супутником зв'язку Sirius FM-6 перенесено на 25 жовтня. Про це ІТАР-ТАРС повідомили сьогодні в Роскосмосі."Держкомісія розглянула звернення американської сторони з проханням про перенесення запуску на 25 жовтня і прийняла позитивне рішення", - сказали у федеральному агентстві.

Запуск ракети-носія "Протон-М" був призначений на 20 жовтня з космодрому Байконур. Раніше повідомлялося, що запуск "Протона" перенесено на резервний день 21 жовтня - також на прохання США.
 
JavorivДата: П`ятниця, 25.10.2013, 19:30 | Повідомлення # 15
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 18194
Статус: Поза форумом
Пуск ракети-носія "Протон-М" з американським супутником зв'язку на борту відбудеться 26 жовтня

Старт російської ракети-носія "Протон-М" з комерційним космічним апаратом США "Сіріус ФМ-6" на борту з космодрому Байконур відбудеться 26 жовтня. Про це повідомила сьогодні американська компанія "Інтернешнл лонч сервісіз" /ІЛС/, мажоритарна частка в якій належить російському Державному космічному науково-виробничому центру /ГКНПЦ/ імені Хрунічева.
Раніше запуск ракети був двічі перенесений із-за неполадок в роботі однієї з американських наземних станцій прийому інформації, яка, зокрема, необхідна для початку роботи супутника зв'язку "Сіріус ФМ-6".
ІЛС базується в передмісті Вашингтона - Рестоні /штат Вірджинія/ і займається просуванням на міжнародний ринок послуг ракети-носія "Протон" і розгінного блоку "Бриз-М", які розроблені ГКНПЦ імені Хрунічева. Спільне підприємство було засновано в 1995 році компанією "Локхід-Мартін", ГКНПЦ і Ракетно-космічною корпорацією "Енергія" імені Корольова. У 2006 році "Локхід-Мартін" вийшла з партнерства, продавши мажоритарну частку одному з німецьких підприємців. У травні 2008 року ГКНПЦ викупив цю частку. З 1996 року ІЛС здійснила вже більше 80 запусків "Протонів".
 
ИгорьДата: Неділя, 27.10.2013, 10:07 | Повідомлення # 16
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
"Протон-М" з американським супутником стартував з Байконура

25 жовтня 2013 р. о 18:08:54 UTC (22:08:54 мск) з майданчика № 200 космодрому Байконур стартовими командами підприємств ракетно-космічної галузі Росії здійснено пуск ракети-носія "Протон-М" (8К82КМ) № 93535 з розгінним блоком "Бриз-М" (14С43) № 99542 і американським телекомунікаційним супутником Sirius FM-6. В 18:17 UTC (22:17 мск) орбітальний блок успішно відокремився від третього ступеня носія. Подальше виведення космічного апарата буде здійснюватися за допомогою розгінного блоку.
26 жовтня о 03:20 UTC (07:20 мск) апарат супутникового радіомовлення Sirius FM-6 штатно відокремився від розгінного блоку "Бриз-М". КА виведений на цільову орбіту, повідомляє прес-служба Роскосмосу.
 
ИгорьДата: Неділя, 27.10.2013, 19:41 | Повідомлення # 17
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
У Китаї успішно запущений супутник "Шицзянь-16"
Logo
25.10.2013 о 03:50 UTC (07:50 мск) з 603-й пускової установки 43-го майданчика космодрому Цзюцюань був проведений пуск з ракети-носія "Чанчжен-4Б" з супутником "Шицзянь-16" (39358 / 2013-057A), який успішно виведений на заплановану орбіту, повідомляє агентство Сіньхуа.

Супутник, призначений для проведення дослідження космічного простору і технічних експериментів.
 
JavorivДата: Вівторок, 29.10.2013, 21:06 | Повідомлення # 18
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 18194
Статус: Поза форумом
Китай вивів на орбіту супутник зондування

Китай успішно вивів на орбіту супутник дистанційного зондування Землі "Яогань-18". Запуск відбувся з космодрому Тайюань в північній провінції Шаньсі в 10:50 за місцевим часом (06:50 по Москві).

Супутник вивела на орбіту ракета-носій "Чанчжен-2Си" ("Великий похід"). "Яогань-18" буде застосовуватися при проведенні наукових експериментів, моніторингу земної поверхні, для відстеження стихійних лих та ліквідації їх наслідків, а також для спостереження за процесами зміни клімату і стеження за ситуацією в галузі земельних ресурсів, передає ИТАР-ТАСС. Зазначимо, що цей запуск "Чанчжен-2Си" став 183-м для серії ракет-носіїв "Чанчжен".
 
ИгорьДата: Понеділок, 04.11.2013, 22:13 | Повідомлення # 19
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Запуск ракети "Дніпро" призначено на 21 листопада
Logo

Черговий запуск ракети-носія "Дніпро" з еміратським супутником DubaiSat-2 призначений на 21 листопада, повідомляє компанія-оператор проекту МКК "Космотрас".

"Дата пуску ракети "РС-20Б" з групою космічних апаратів з позиційного району Домбаровский (Оренбурзька область) призначена на 21 листопада 2013 року у 07.10.11 за Гринвічем (11.10.11 мск)", - йдеться в повідомленні. Якщо запуск в цей термін не відбудеться, він може бути перенесений на резервну дату - 22 листопада 11.10 мск.

Основним корисним навантаженням буде 300-кілограмовий супутник дистанційного зондування Землі DubaiSat-2. Цей апарат, який планується вивести на орбіту висотою 600 кілометрів, буде здатний робити знімки поверхні Землі з роздільною здатністю 1 метер.

Крім того, "Дніпро" виведе на орбіту американський супутник SkySat-1, створений данськими студентами GOMX-1, японський наносупутник WNISat, призначений для моніторингу концентрації вуглекислого газу в атмосфері, а також перший польський науковий супутник BRITE-Poland ("Лем"), головним завданням якого буде точне вимірювання яскравості зірок. Крім цих апаратів "Дніпро" виведе на орбіту контейнери ISIpod, які випустять на орбіту понад півтори десятки малих апаратів стандарту Cubesat.

Намічений запуск "Дніпра" стане другим в 2013 році. У кінці серпня "Дніпро" вивів на орбіту японський супутник дистанційного зондування Землі KompSat-5.

Ракета-носій "Дніпро" створена на базі міжконтинентальної балістичної ракети РС-20 (за класифікацією НАТО - SS-18, "Сатана"). В рамках програми "Дніпро" проводиться утилізація балістичних ракет з попутним виведенням в космос корисного навантаження. Роскосмос і Національне космічне агентство України (у перетворенні бойових ракет у космічні ракети-носії бере участь українське КБ "Південне") для управління проектом створили міжнародну космічну компанію "Космотрас". З 1999 року виконано 18 пусків ракет-носіїв "Дніпро", з допомогою яких на орбіту вивели 63 космічних апараи з 15 країн.
 
ИгорьДата: Вівторок, 12.11.2013, 19:12 | Повідомлення # 20
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
З Байконура стартував "Протон-М" з супутником подвійного призначення

Logo
Ракета-носій "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і супутником подвійного призначення "Радуга-1М" стартувала сьогодні з космодрому Байконур
в 03:46 мск.

В 03:55 мск відбулося відділення розгінного блоку з супутником від ракети-носія. Блок "продовжить виведення супутника на цільову орбіту".

За словами офіційного представника Військ ВКО, старт ракети-носія і відділення розгінного блоку з космічним апаратом пройшли в штатному режимі, вони взяті на супровід засобами Головного випробувального космічного центру ім. Г.С.Титова Військ ВКО.

Виведення супутника на цільову орбіту заплановано на 12:47 мск.

Космічний апарат "Радуга-1М" - військовий супутник зв'язку третього покоління, що входить в Єдину космічну систему супутникового зв'язку 2-го етапу. Він оснащений сучасною багатоствольною ретрансляційною апаратурою, яка дозволяє встановлювати надійний зв'язок з рухомими станціями, включаючи важкодоступні гірські райони
 
Форум » Супутникове телебачення » Супутникові новини » Новини супутників
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика