МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » Різне » новини космосу » Новини космосу
Новини космосу
JavorivДата: Вівторок, 17.09.2013, 19:44 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 18194
Статус: Поза форумом
Logo
Інформація про планети і їх супутники, комети, астероїди, зорі, галактики, НЛО – загалом все про космос
 
ИгорьДата: Вівторок, 24.06.2014, 18:35 | Повідомлення # 21
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
На супутнику Сатурна знайшли "чарівний острів"
Logo
Несподівану загадку подарував астрономам космічний апарат "Кассіні", що вивчає Сатурн і його супутники. Розглянувши фотографії поверхні Титана, найбільшого супутника шостої планети Сонячної системи, вчені помітили в одному з "озер" небесного тіла дивний об’єкт, який спочатку з’явився, а потім зник. Про це пише британська The Guardian.

На думку дослідників, незрозумілий "білий згусток" може бути айсбергом чи згустком бульбашок газу. Можливо також, що фотографія зафіксувала шторм, що зовсім нетипово для спокійних "водойм" Титану.

Астрономи назвали невідомий об’єкт "чарівним островом", оскільки поки що у них немає ясного уявлення, що ж показав "Кассіні".

"Ми не можемо бути точно впевнені, що це таке, тому що у нас є тільки одне зображення. Але цього об’єкта на Титані раніше не було", – заявив Джейсон Хофгертнер з Корнельського університету в Нью-Йорку (США).

Титан є одним з найнезвичайніших місць в Сонячній системі. Крім Землі, тільки на його поверхні доведено існування рідини. Також це єдиний супутник, що володіє щільною атмосферою. Поверхня Титану усипана дюнами, які складаються з частинок замерзлих вуглеводнів. Горби піднімаються над озерами і річками, наповненими рідким метаном і етаном. Ці елементи утворюють також хмари, які є джерелом опадів.

Астрономи відзначають, що на Титані також є зміна пір року, але на відміну від Землі кожен сезон триває не три місяці, а сім земних років. У північній півкулі, де знаходиться Лігея, вже четвертий рік триває весна і в 2017 році настане літо. Є підстави підозрювати, що найближчим часом може наступити різке потепління, констатують вчені.
 
ИгорьДата: Вівторок, 24.06.2014, 18:37 | Повідомлення # 22
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
У Сонячній системі виявили нову карликову планету
Logo
Астрономи виявили ще одну карликову планету, що знаходиться за установленими межами Сонячної системи. Ця нова планета, 2012 VP113, знаходиться в районі внутрішньої межі хмари Оорта й її орбіта пролягає далі орбіти Седни (Sedna), також карликової планети, що знаходиться за межами пояса Койпера та виявленої в 2003 році, повідомляє Dailytechinfo.

Одне із зображень 2012 VP113 зроблене за допомогою камери Dark Energy Camera (DECam) 4-метрового телескопа CTIO, що знаходиться в Чилі, демонструє планету 2012 VP113 у найближчій до Сонця точці її орбіти, коли вона знаходиться на відстані від Сонця на відстані 80 астрономічних одиниць (АЕ).

На представленій діаграмі показана умовна модель Сонячної системи, природно, жовта точка в центрі позначає Сонце. Фіолетовими колами показано орбіти Юпітера, Сатурна, Урану і Нептуна, а пояс Койпера визначено областю з синіх пунктирних ліній. Орбіта Седни показана помаранчевим кольором, а орбіта 2012 VP113 – червоним.

Зазначимо, що Седна рухається по еліптичній орбіті, найближня крапка якої знаходиться на відстані 76 АЕ від Сонця, а найдальша – 1000 АЕ, цикл одного обертання Седни навколо Сонця становить близько 11 тис. 400 років.
 
ИгорьДата: Неділя, 29.06.2014, 14:51 | Повідомлення # 23
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Астрономи знайшли зірку-алмаз розміром з Землю
Logo
Дослідниками з Університету Вісконсін-Мілуокі (США) був виявлений білий карлик розміром з Землю – холодна і темна зірка, яка є алмазом.

Небесне тіло знаходиться за 900 світлових років від нашої планети в напрямку сузір’я Водолія. За припущеннями вчених, вік об’єкта приблизно дорівнює віку Чумацького Шляху і складає близько 11 млрд років, повідомляє Space.com.

Білий карлик отримав позначення PSR J2222-0137, а компанію йому складає пульсар, який був виявлений вченими раніше.

Астрономи змогли знайти холодну зірку (її температура становить 2700 градусів за Цельсієм) за допомогою радіотелескопу Грін-Бенк (Green Bank Telescope, GBT) в Західній Вірджинії (США).

Згідно з гіпотезою, подібні зірки не є рідкістю, проте через малу світність виявити їх складно.

"Це дійсно вражаючий об’єкт", – наголосив Девід Каплан з Університету Вісконсін-Мілуокі.

Білі карлики – компактні зірки з високою щільністю, позбавлені власних джерел термоядерної енергії. Такі зірки починають свою еволюцію як оголені вироджені ядра червоних гігантів, що скинули свою оболонку.
 
ИгорьДата: Неділя, 29.06.2014, 14:53 | Повідомлення # 24
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Сонячна корона значно більша за розмірами, ніж вважали раніше
Logo
Обсерваторія NASA встановила, що сонячна корона, вивчена дослідниками, має значно більші розміри, ніж вважали раніше, і досягає близько 8 млн кілометрів над поверхнею зірки. Це приблизно 12 діаметрів Сонця.

Ця інформація має критичне значення для майбутньої місії Solar Probe Plus, яка буде запущена в 2018 році і дозволить підійти до Сонця ближче, ніж коли-небудь раніше, повідомляє сайт NASA. Дослідники кажуть, що для визначення розмірів сонячної атмосфери були використані магнітозвукові хвилі. На відміну від земних звукових хвиль, які коливаються кілька сотень разів на секунду, ці хвилі коливаються приблизно раз на чотири години. Їх відстеження показало вченим, що корональні викиди можуть створювати хвильовий ефект, який відчувається на значній відстані від поверхні світила.

Дані, отримані каліфорнійським дослідним центром Big Bear Solar Observatory, дозволяють сподіватися на цілу серію відкриттів в галузі фізики Сонця. Новий телескоп для спостереження за Сонцем дозволив отримати зображення з небаченою досі роздільчою здатністю. З їх допомогою були створені унікальні тривимірні моделі сонячних плям, повідомляє Space.com.

Сонячні плями були відкриті Галілео Галілеєм ще понад 400 років тому і досі залишаються загадкою. Вони можуть досягати розмірів, порівнянних з планетою Юпітер, та існувати протягом декількох тижнів. Вважається, що ніяка сила на поверхні зірки не здатна утримувати такі потужні структури, але яким чином плями залишаються стабільними – невідомо.

Крім того, отримані зображення дозволили розгледіти бульбашки плазми на поверхні Сонця, схожі на бульбашки на киплячій воді. Аналіз отриманих даних триває.
 
ИгорьДата: Понеділок, 04.01.2016, 21:28 | Повідомлення # 25
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Над Землею "проллється" зоряний дощ
Logo
Сьогодні вночі мешканці Землі зможуть спостерігати зоряний дощ – Квадрантиди.

За даними Naked Science, очікується потік близько 120 метеорів на годину.

У північній півкулі насолоджуватися зорепадом можна буде з 22:00 до світанку.

Це ще не всі дива природи, які можна буде спостерігати у січні. Так в суботу, 9 січня, буде видно "поцілунок планет" — Сатурн і Венера увійдуть в одну площину.

У неділю, 17 січня, повз Землю пройде комета Каталіна. Побачити небесну красу можна буде за допомогою звичайного бінокля.
 
Форум » Різне » новини космосу » Новини космосу
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика