МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
Головна » Робота супутників
« 1 2 ... 7 8 9
Logo    24 квітня вранці американський супутник «Intelsat-904» (робоча позиція 60°E) в результаті аварії повністю відключився.
     Цей супутник використовувався деякими російськими регіональними телеканалами, радіопакетом «Коннекто ТБ» і казахським пакетом «ОТАУ ТБ». Деякі російські провайдери інтернету також здійснювали роботу через цей супутник..
    Мовники, які стали жертвою аварії супутника, починають переходити на інші супутники. Наприклад, для подальшого прийому радіостанцій потрібно переналаштуватися на «Ямал-402» (робоча позиція 55°E). Казахський пакет резервно доступний з «Kazsat-2» (робоча позиція 86,5°E). Трансляція регіонального телеканалу «Брянська Губернія» здійснюється в рамках платформи «Оріон-Експрес» з позиції 85°E, а телеканал «Ніка-ТВ» - на «Триколор ТВ». Поки що не вдалося з'ясувати, куди перейшли телеканали «Кубань24», «Hard Life» та «Global Star».
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 322 | Додав: Игорь | Дата: 24.04.2015

Logo    Новий російський супутник зв'язку та мовлення важкого класу «Експрес-АМ6» вводиться в експлуатацію з 22 квітня 2015 року в орбітальній позиції 53 градуси східної довготи.
    Космічний апарат (КА) «Експрес-АМ6» розміщений в одній з ключових орбітальних позицій ГП КС - в точці 53 градуси східної довготи, звідки новий супутник забезпечує впевнене покриття території Росії, Європи, Близького Сходу, Африки та Азії. Таким чином, космічне орбітальне угруповання ГП КС тепер налічує 11 супутників (у тому числі 7 супутників серії «Експрес-АМ» і два апарати безпосереднього мовлення серії «Експрес-АТ»).
    «Введення в експлуатацію «Експрес-АМ6» пройшло у повній відповідності з графіком та прогнозами експертів. Розвиток російського угруповання не тільки підвищує надійність всієї системи, але і дозволяє зберігати орбітальні позиції», - зазначив керівник Федерального агентства зв'язку О. Р. Духовницкий.
     У зв'язку з початком штатної експлуатації КА «Експрес-АМ6» супутник «Експрес-АМ22», який працює до цього часу у позиції 53 градуси східної довготи, надалі планується перевести в точку стояння 80 градусів східної довготи.
    Російський супутник «Експрес-АМ6»  створено ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М. Ф. Решетньова» спільно з ФГУП «Науково-дослідний інститут радіо» і компанією MDA Corporation (Канада) на замовлення ФГУП «Космічний зв'язок» (ГП КС). «Експрес-АМ6» виготовлений відповідно до Федеральної цільової програми «Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації на 2009-2015 роки» у рамках Федеральної космічної програми Росії на період до 2015 року. Супутник «Експрес-АМ6» оснащений 72 транспондерами C-, Ku-, Ka - і L - діапазонів на базі платформи «Експрес-2000» (загальний ресурс понад 2700 МГц). Термін активного існування КА за цільовим призначенням становить 15 років.
   «Експрес-АМ6» призначений для надання послуг телерадіомовлення (включаючи рішення завдань ФЦП «Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації на 2009-2015 роки»), високошвидкісної передачі даних та широкосмугового доступу до інформаційних ресурсів (у перспективному Ка - діапазоні частот), послуг мультимедіа, телефонії та рухомого зв'язку на території Європейської частини Росії, Уралу та Західного Сибіру. Ресурс супутника «Експрес-АМ6» також планується використовувати для реалізації міжнародних проектів в інтересах російських і зарубіжних користувачів на території країн Африки, Європи і Близького Сходу.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 360 | Додав: Игорь | Дата: 22.04.2015

Logo 15 квітня розпочався плановий перехід супутника «Ямал-300К» з орбітальної позиції 90 градусів східної довготи до точки 183 градуси східної довготи.
     Був включений электроракетный двигун, і супутник почав переміщення вздовж геостаціонарної орбіти на схід. Швидкість дрейфу складе близько трьох градусів на добу. «Ямал-300К» прибуде в пункт призначення приблизно через шість тижнів, і до кінця травня буде готовий до комерційної експлуатації в новій орбітальної позиції.
    Управління супутником в процесі переміщення і подальшої роботи в новій позиції здійснюється з центру управління польотом в Щелково за допомогою східного пункту управління в Скворцово під Хабаровськом. Для обміну телеметричною, командною інформацією та даними траєкторних вимірювань ці об'єкти з'єднані між собою наземними оптоволоконними лініями, а також супутниковими каналами через космічний апарат «Ямал-401».
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 351 | Додав: Игорь | Дата: 18.04.2015

Logo    Оператор супутникового зв'язку "Газпром космічні системи" минулого тижня закінчив перевід клієнтів зі супутника "Ямал-300К" на "Ямал-401". 1 квітня всі транспондери на Ямалі-300К будуть вимкнені, потім він почне перехід з точки 90° сх. д. в позицію 183° сх. д., який триватиме близько місяця.
     Про це розповів  заступник генерального директора з маркетингу і бізнес-планування ВАТ "Газпром космічні системи" (ГКС) Ігор Кот. За його словами, "Ямал-300К" веде паралельне мовлення з "Ямал-401" , щоб забезпечити переключення мереж з одного супутника на інший без перерви.
    Для переходу в нову точку стояння буде запущений электрореактивный двигун космічного апарату, який розжене його до швидкості приблизно 3° на добу. Потім надійде імпульс на гальмування, після чого серією коротких імпульсів супутник буде встановлений в точку 183° сх. д. В кінці переходу оператор включить транспондери, проведе тестування і здасть апарат в комерційну експлуатацію.
    Оскільки орбітальну позиція 183° сх. д. не видно з Москви, ГКС в кінці минулого року створив східний пункт управління в Скворцове під Хабаровськом у складі стаціонарної та мобільної станцій службового каналу управління, каже Ігор Кот. Завдання пункту - взяти на себе управління супутником, привести в нову точку і управляти ним 12 років, до кінця терміну експлуатації.
    У позиції 183° сх. д. вже знаходиться супутник NSS-9 глобального оператора SES (штаб-квартира в Люксембурзі), але він працює в C-діапазоні, в той час як "Ямал-300К" оснащений транспондерами Ku-діапазону. Тому, перебуваючи в одній орбітальної позиції, ці супутники не будуть заважати один одному.
     "Ми ведемо переговори з низкою компаній по оренді ємностей на супутнику "Ямал-300К" вже в новій орбітальній позиції. В тому числі на ресурс цього супутника претендує і SES", - підкреслював раніше Ігор Кот. Умови співпраці ГКС і SES сторони не розголошують.
   Заступник гендиректора ГКС також зазначив, що російський оператор вже уклав контракти на оренду третини ємності "Ямалу-300К". Серед орендарів - компанії, які вже працювали з ГКС, у тому числі в точці 90° сх. д. Також ресурсом цікавляться нові зарубіжні клієнти - як провайдери послуг, так і супутникові оператори, зазначає Ігор Кот.
     Це вже не перший випадок подібного партнерства компаній SES і ГКС. Ще в 2011 р. в орбітальну позицію 55° сх. д., права на яку належали ГКС, був переведений супутник Astra 1F компанії SES. Апарат працював у цій орбітальній позиції і дозволяв ГКС мовлення на європейську частину Росії і Західний Сибір до моменту запуску супутника "Ямал-402".
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 355 | Додав: Игорь | Дата: 25.03.2015

Logo    10 березня 2015 року у позиції 51 градус східної довготи розпочалися випробування корисного навантаження супутника «Експрес-АМ6». Після випробовувань космічний апарат «Експрес-АМ6» буде переміщений в орбітальну позицію 53 градуси східної довготи, де у першій половині травня 2015 року він буде введений в експлуатацію.
    Російський супутник «Експрес-АМ6» створений ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М. Ф. Решетньова» спільно з ФГУП «Науково-дослідний інститут радіо» і компанією MDA Corporation (Канада) на замовлення ФГУП «Космічний зв'язок».
    «Експрес-АМ6» призначений для надання послуг телерадіомовлення, передачі даних, послуг мультимедіа, телефонії та рухомого зв'язку. Зони обслуговування супутника охоплюють територію Росії, Європи, Близького Сходу, Африки та Азії.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 332 | Додав: Игорь | Дата: 12.03.2015

Logo     Значні зміни відбулися на супутниковій позиції 28,2°E, яка використовується, в основному, британськими мовниками. Тут закінчив роботу застарілий супутник «Astra 2A, а його завдання прийняв на себе супутник «Astra 2E».
    На новий супутник було переключено 14 транспондерів, які в основному використовуються платною платформою «Sky», і кілька некодованих телеканалів. Частоти і склад телеканалів не змінилися, тому деякі глядачі могли взагалі не відчути переключення.
   Зміни відчули ті, що проживають на межі зони покриття сигналу, так як у нового супутника ця зона істотно зменшилася. Наприклад, у Польщі і крайньому заході України, де для прийому «Astra 2A вистачало антени 60 см, тепер знадобиться 90 см. В країнах Скандинавії, де теж був можливий прийом на маленьких антенах, тепер сигналу не стало взагалі. Те ж саме стосується і північно-заходу Росії, який тепер опинився поза зоною покриття. Навпаки покращилися умови прийому в Іспанії і на Канарських Островах, що знаходилися поза зоною покриття старого супутника, а новий «Astra 2E» забезпечує прийом на невеликих антенах.
   В роботі «Astra 2A перебував з 1998 року, а термін працездатності прогнозувався на 15 років, тобто до 2013 року. Отже, супутник успішно пропрацював навіть довше запланованого, але кінця не уникнути і пора було замінити його новим. «Astra 2A» відправиться на іншу позицію, яка ще не визначена. Судячи з усього, на поховання цей супутник ще не вирушить і можливо, ще деякий час буде запасним супутником, який можна буде тимчасово використовувати в разі аварії якого-небудь іншого супутника.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 281 | Додав: Игорь | Дата: 07.03.2015

Logo Супутниковий оператор Eutelsat списав три старих телекомунікаційних супутники Eutelsat, які вичерпали свій робочий ресурс. Це Eutelsat 3A, Eutelsat 48C і Eutelsat 16B.
     Eutelsat 48C був запущений в травні 1999 року ракетою-носієм Atlas II AS як Eutelsat W3 і працював в позиції 7°E. З 2004 року працював в позиції 21,5°E за назвою Eutelsat W6 , пізніше, як Eutelsat 21A. В кінці 2012 на позицію 21,5 E був поміщений новий супутник Eutelsat 21B і Eutelsat 21A був перенесений на заключну орбітальну позицію 48°Е, де він працював в якості Eutelsat 48C. У листопаді 2014 року відведений на орбіту поховання.      
     Eutelsat 3А - китайський телекомунікаційний супутник Chinasat 5C (Sinosat 3C),куплений оператором Eutelsat, який працював на позиції 3°E. Після введення в експлуатацію в липні 2014 року нового супутника Eutelsat 3B , Eutelsat 3А був переведений в позицію 8°W, де він деякий час працював як Eutelsat 8 West D. Sinosat 3C був запущений в травні 2007 для супутникового оператора Sinosat.. У 2010 році він був придбаний компанією China Satcom і супутник був перейменований в Chinasat 5C. Eutelsat 3А був знятий з орбіти в листопаді 2014 року.
       Eutelsat 16B був запущений в лютому 1998 року ракетою носієм Ariane 5. Супутник працював спочатку на 13°E, як Hot Bird 4, а пізніше як Atlantic Bird 4 у позиції 7,2°W. Наприкінці своєї служби надавав послуги в Центральній і Східній Європі та південній частині Африки, як Eurobird 16A. У листопаді 2011 року супутник припинив надання послуг і в цьому місяці був відведений на орбіту поховання.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 372 | Додав: Игорь | Дата: 24.02.2015

Logo   Термін експлуатації на орбіті першого телекомунікаційного супутника Азербайджану "Azerspace/Africasat-1a" продовжено до 17 років.
    Про це йдеться в повідомленні ВАТ "Азеркосмос" міністерства зв'язку і високих технологій Азербайджану, поширеному в п'ятницю.
     Раніше виробник космічного апарату - американська компанія "Orbital Sciences Corp." - вказала в документах, що містять технічні параметри супутника, що термін його експлуатації на орбіті складе 15 років. Завдяки успішному запуску і ефективному управлінню супутником за останні два роки, планований раніше період експлуатації був збільшений до 16,7 року, наголошується в повідомленні.
    Запуск "Azerspace/Africasat-1a" був здійснений зі стартового комплексу ELA-3 Гвіанського космічного центру восьмого лютого 2013 року ракетоносієм "Ariane 5 ECA" французької компанії "Arianespace".
    В даний час управління супутником здійснюють фахівці ВАТ "Азеркосмос" з головного та резервного центрів управління.
      Корисне навантаження супутника "Azerspace/Africasat-1a" складається з 36 транспондерів (24 транспондера C-band - і 12 транспондерів Ku-band-діапазонів). Частотна смуга кожного транспондера - 36 MHz. Вага супутника становить приблизно 3275 кілограмів.
    В зону обслуговування "Azerspace/Africasat-1a" входять країни Європи, Кавказу, Центральної Азії, Близького Сходу і Африки.
      Телекомунікаційний супутник Азербайджану "Azerspace/Africasat-1a" призначений для надання послуг цифрового телерадіомовлення, доступу до мережі інтернет, передачі даних, створення мультисервісних мереж VSAT, а також забезпечення урядового зв'язку.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 344 | Додав: Игорь | Дата: 06.02.2015

Logo     Міністерство зв'язку і масових комунікацій Росії продовжує вести моніторинг ситуації з телемовленням після аварії із супутником "Експрес-АМ33" і прийняв рішення розробити план по організації додаткового резервування сигналу, повідомили РІА Новини в міністерстві.
     "В даний час робота "Експрес-АМ33" відновлена, супутник працює в штатному режимі, у повному обсязі виконуються всі заведені на нього сервіси. Ведеться пильний моніторинг за ситуацією з телемовленням", - сказали в Мінкомзв'язку.
   У відомстві також зазначили, що прийнято рішення розробити план по організації додаткового резервування сигналу супутника.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 352 | Додав: Игорь | Дата: 06.02.2015

Експрес-АМ33     Працездатність російського космічного апарату "Експрес-АМ33" відновлено, повідомили ТАСС в прес-службі компанії "Космічний зв'язок".
    "4 лютого в 15:00 фахівцям державного підприємства "Космічний зв'язок" та "Інформаційні супутникові системи" ім. Решетньова вдалося повністю відновити використання космічного апарату "Експрес - АМ33" за цільовим призначенням і відновити надання послуг зв'язку та мовлення на базі даного ресурсу супутника", - сказали в прес-службі.
      Раніше інформагентство ІТАР-ТАСС з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі повідомило, що в роботі телекомунікаційного супутника відбувся збій.
     Вранці в середу в Мінкомзв'язку РФ повідомили, що в перші ж хвилини після припинення мовлення спрацювала система екстреного перемикання, і трансляція пішла через супутник "Ямал-401". В результаті "в перший час у більшості населення заробили всі телевізійні канали, а Перший канал охопив відразу 90% своїх глядачів".
     За даними відомства, проблеми з "Експресом-АМ33" почалися напередодні ввечері - в 22:35 мск. Зв'язок із супутником було втрачено, а також стало відомо про втрату орієнтації апарату.
Категорія: Робота супутників | Переглядів: 332 | Додав: Игорь | Дата: 04.02.2015

1-10 11-20 ... 61-70 71-80 81-90
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика