МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Різне » новини космосу » Україна і космос
Україна і космос
ИгорьДата: Вівторок, 15.10.2013, 18:56 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Logo
 
ИгорьДата: Вівторок, 15.10.2013, 19:04 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Україна офіційно розпочала космічну співпрацю з ЄС

14 жовтня відбулось офіційне відкриття проекту Twinning « Посилення інституційної спроможності Державного космічного агентства Украіни в реалізації європейських космічних програм у сфері спутникової навігаціі ( EGNOS / Galileo ) та дистанційного зондування Землі ( GMES ) » , передає кореспондент « proIT » з посиланням на прес -службу агентства.

Проект спрямований на приведення у відповідність нормативно - правової бази України в космічній сфері з нормами і стандартами ЄС. Успішне втілення программи сприятиме ефективному українсько - европейскому співробітництву в космічній сфері , а також залученню України до космічних програм ЄС - за напрямами супутникової навігації і дистанційного зондування Землі.

У відкритті проекті Twinning взяли участь представники ЄС , Іспанії та України .

Як повідомляє «Уніан » , ЄС виділив Україні грант розміром 1,45 млн. євро для реалізації дистанційного зондування землі та розширення системи супутникової навігації EGNOS / Galileo.
 
ИгорьДата: Вівторок, 15.10.2013, 19:08 | Повідомлення # 3
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Україна може бути задіяна у масштабних європейських космічних проектах – КМУ

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Європа зацікавлена у розвитку співпраці з Україною в космічній сфері, наша країна може бути задіяна у масштабних космічних проектах. Про це йдеться в інформаційно-аналітичному бюлетені КМУ, повідомляє УНН.

Наразі міжнародні експерти підкреслюють, що Україна має дуже довгу історію дослідження космосу і високотехнічний кластер космічних технологій.

" Саме тому Європа зацікавлена у розвитку співпраці з Україною в космічній сфері. При цьому, насамперед, космічний потенціал України може бути задіяний у таких масштабних європейських проектах, як GMES (супутниковий моніторинг), Galileo (навігація) і для участі у створенні європейського ракетного проекту «Вега», у якому використовується рідинний ракетний двигун української розробки і виробництва", - зазначають у КМУ.

Як зазначають експерти Державного космічного агентства України (ДКАУ), космічна наука в нашій країні — це один із прикладів успішного функціонування науки високих технологій. Україна має космічний потенціал, який може стати локомотивом для інших галузей економіки. Але для того, щоб реалізувати цей потенціал, необхідно змінити парадигму космічної галузі держави, щоб космонавтика стала складовою економіки (український експорт космічної продукції — 312 млн. дол. США).

Якщо раніше в космічній сфері переважали геополітичні інтереси, за якими приховувалося наукове і технологічне застосування, то наразі, особливо підкреслюють аналітики, на перше місце виходить принцип підпорядкованості космічної політики загальнонаціональним економічним інтересам і зміцненню позицій на ринку космічних послуг, оборот якого сягає 250 млрд. дол. США (більше половини з яких — приватний капітал).

У ДКАУ впевнені, що ратифікація Угоди про асоціацію з Європейським Союзом дозволить сформувати економічно стійку, конкурентоспроможну, диверсифіковану ракетно-космічну галузь економіки України (близько третини всього космічного потенціалу колишнього Радянського Союзу лишилось в Україні).

Слід зазначити, що на принципах інноваційності та комерціалізації Кабінет Міністрів влітку цього року схвалив Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2013-2017 рр. із загальним обсягом фінансування 2,58 млрд. грн.

Нова космічна програма значно розширює співпрацю із Європейським космічним агентством, зокрема, у створенні системи геоінформаційного забезпечення та проведення моніторингу надзвичайних ситуацій із використанням космічної інформації.

Нагадаємо, нещодавно Комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій підтримує проект закону про внесення змін до статті 6 Закону "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо фінансового забезпечення реалізації міжнародних проектів "Циклон-4" та створення Національної системи супутникового зв'язку).

"Цей законопроект дійсно дуже актуальний та важливий. Він несе соціальні та політичні переваги для нашої країни. Це дозволить створити і зберегти близько 10 тисяч робочих місць, призведе до розвитку виробничої та науково- технічної бази космічної галузі, надасть можливість здійснення запуску українських супутників у космос на пільгових умовах, а також підвищить міжнародний імідж України" – пояснив Голова Комітету В. Омельченко.


Джерело: УНН
 
JavorivДата: П`ятниця, 01.11.2013, 11:19 | Повідомлення # 4
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 18194
Статус: Поза форумом
Україна і США поглиблюватимуть космічне співробітництво
Logo

Україна є важливим стратегічним партнером США в області міжнародної космічної кооперації. Про це йшла мова під час зустрічі віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойка і голови Державного космічного агентства Юрія Алексєєва з головою Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Чарльзом Болденом, яка відбулася у Вашингтоні, повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Під час зустрічі сторони обговорили «дорожню карту» співпраці України і США у сфері участі українських підприємств космічної галузі в реалізації американських космічних проектів.

Віце-прем'єр-міністр України і голова NASA під час зустрічі зійшлися на важливості міжнародного космічного співробітництва не тільки через фінансову сторону питання, але і тому, що в наші дні міжнародна космічна кооперація стає головним генератором ідей та інновацій. Саме тому нам необхідно мати можливість отримувати найкраще зі знань один одного на шляху освоєння космічного простору.

Успішний спільний проект ракети-носія «Антарес» вивів на якісно інший рівень українсько-американські відносини в космічному співробітництві і став стратегічним фактором партнерства між Україною і Сполученими Штатами, зазначають урядові аналітики.

У 2013 році відбулися два успішні пуски нової американської ракети-носія «Антарес» з першою сходинкою, розробленою і виготовленою ПО «Південмаш» та КБ «Південне». Ці компанії уклали відповідний довгостроковий контракт (до 2018 р.) з американською корпорацією «Орбітал Саєнс». Всього на реалізацію програми виділено 1,9 млрд. дол. США. Програма передбачає запуск 10 ракет «Антарес», які будуть доставляти вантажі на міжнародну космічну станцію.

Американські аерокосмічні фахівці NASA високо оцінили участь України в освоєнні космічного простору і зазначили, що Україна є важливим стратегічним партнером у галузі міжнародної космічної кооперації. Вітчизняна космічна інженерія є складовою частиною європейського ракетоносія «Вега», а «Зеніт» є системоутворюючим ракетоносієм для проектів «Морський старт» (в якому США були одними з ініціаторів і головним джерелом фінансування) і «Наземний старт».

За результатами зустрічі фахівці NASA запропонували створити двосторонню експертну групу для обговорення спільної діяльності в космічній сфері, зокрема, в рамках Міжнародної координаційної групи з космічного простору і Міжнародної групи експертів з космічної біології і медицини. А також створити наукову групу дослідників в області використання нових матеріалів для прикладних ракетно-космічних технологій.

Урядові експерти зазначають, що за 22 роки незалежності ракетами-носіями українського виробництва було зроблено 129 космічних пусків, які доставили на навколоземну орбіту 240 супутників 20 країн світу. У 2013 році 9% всіх космічних запусків здійснилося за допомогою українських космічних технологій. На даний момент світовий ринок аерокосмічних послуг становить 300-400 млрд. дол. США, з потенціалом зростання до 1,5 трлн дол. США до 2030 року.

Також необхідно зазначити, що в процесі реалізації 5-ї Загальнодержавної космічної програми України до 2017 року передбачено отримання комерційного доходу в обсязі 2,5 млрд гривень, непрямого - 3,24 млрд гривень. Даний прогноз свідчить про значну комерціалізацію аерокосмічного кластера України.
 
ИгорьДата: Вівторок, 05.11.2013, 00:16 | Повідомлення # 5
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Україна стала розвиненою космічною державою


На сьогодні Україна є розвиненою космічною державою і входить у першу п'ятірку країн, які володіють повним технологічним циклом створення ракетно-космічних комплексів.

"Українська ракетно-космічна галузь - це понад 40 підприємств. Серед них - всесвітньо відоме "Конструкторське бюро "Південне" та "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод" у Дніпропетровську. На цих підприємствах створюються і серійно виробляють ракети-носії, космічні апарати,а також системи управління, орієнтації і траєкторних вимірювань. Великим досягненням українських фахівців стало створення космічних апаратів "Січ-1", "Океан-О", "АУОС" і "Мікрон", ракетоносіїв "Зеніт-3SL", "Дніпро", "Циклон-3".

У минулому році, як відзначають експерти, ракетно-промисловий кластер української економіки реалізував на міжнародному ринку ракетної продукції на суму 538 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій підтримав проект закону про внесення змін до статті 6 Закону україни "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо фінансового забезпечення реалізації міжнародних проектів "Циклон-4" і створення Національної системи супутникового зв'язку) .

"Цей законопроект дійсно дуже актуальний і важливий. Він несе соціальні та політичні переваги для нашої країни. Це дозволить створити і зберегти близько 10 тисяч робочих місць, призведе до розвитку виробничої і науково-технічної бази космічної галузі, надасть можливість здійснення запуску українських супутників у космос на пільгових умовах, а також підвищить міжнародний імідж України", - пояснив Голова Комітету В.Омельченко.
 
ИгорьДата: Середа, 27.11.2013, 00:17 | Повідомлення # 6
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
Україна підтримає НАСА у вивченні Марса

Про це заявив віце - прем'єр Юрій Бойко,в інтерв'ю яке сьогодні опублікував американський тижневик "Спейс ньюс". "Нашим пріоритетом буде розширення участі у міжнародних програмах. На сьогоднішній день великі та амбітні плани в космічній галузі можуть бути реалізовані лише кількома країнами разом", - зазначив він.

Серед основних завдань, що Київ ставить перед собою в цьому напрямку, Бойко виділив, зокрема, партнерство з НАСА в рамках програми з вивчення Марса.

"Зі свого боку ми готові зробити кроки у напрямку даної програми, оскільки наші фахівці проводять серйозні дослідження в області захисту від радіаційного випромінювання. І в цьому плані Україна могла б здійснювати експертизи для міжнародного консорціуму, який буде підтримувати зусилля НАСА, пов'язані з Марсом", - сказав український віце-прем'єр.
 
ИгорьДата: Вівторок, 14.01.2014, 19:51 | Повідомлення # 7
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
У США обговорили співробітництво з Україною у питаннях космосу
7-11 січня в Сполучених штатах Америки відбувся Міжнародний урядовий форум з питань освоєння космосу, де представники України та Америки обговорили ряд питань спільної взаємодії між країнами у даній сфері. Захід був організований Державним департаментом США, а також Самітом голів космічних агентств Міжнародного академії астронавтики.

Україну на Форумі представляло Державне космічне агентство. Сторони обговорили на політичному рівні подальші напрями освоєння космічного простору в глобальному вимірі та координацію спільних дій, перспективи участі української сторони у американських космічних проектах, а також третій успішний пуск ракети-носія “Антарес”, який відбувся 9 січня 2014 року з пускової бази на острові Уоллопс (США) тощо.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано проект закону щодо фінансового забезпечення реалізації міжнародних проектів "Циклон-4" та створення Національної системи супутникового зв’язку.

"Цей законопроект дійсно дуже актуальний та важливий. Він несе соціальні та політичні переваги для нашої країни, бо це по-перше дозволить створити і зберегти близько 10 тисяч робочих місць; по-друге призведе до розвитку виробничої та науково-технічної бази космічної галузі; по-третє надасть можливість здійснення запуску українських супутників у космос на пільгових умовах; і, звісно, призведе до підвищення міжнародного іміджу України", — зазначив автор законопроекту, народний депутат Валерій Омельченко.
 
ИгорьДата: Четвер, 03.04.2014, 14:11 | Повідомлення # 8
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
НАСА припиняє співпрацю з Росією через окупацію Криму

Національне управління США з повітроплавання і дослідження космічного простору НАСА оголосило, що припиняє співпрацю з Росією на знак протесту проти політики РФ щодо Криму, повідомив американський портал The Verge з посиланням на конфіденційний документ американського відомства.

Для співробітників НАСА вводиться заборона на поїздки в Росію до спеціального розпорядження, листування по електронній пошті та проведення телеконференцій з російськими партнерами, зустрічі з ними на міжнародних заходах.

Разом з тим, як зазначається у повідомленні, ці обмеження не стосуються співпраці у галузі спільних робіт на МКС, на якій наразі знаходиться один з американських астронавтів.

За заявою експертів НАСА, "це не дивує, оскільки аналогічні методи були застосовані до інших федеральних агентств".

Причиною такого рішення є "триваюче порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України".
 
ИгорьДата: Четвер, 25.09.2014, 23:41 | Повідомлення # 9
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
США будуть сприяти у розвитку аерокосмічної галузі України

США готові сприяти у розвитку аерокосмічної галузі України, в тому числі у створенні "аерокосмічної долини" в Дніпропетровській області, заявив у четвер президент американської торговельної палати в Україні Бернард Кейсі.

"Ми будемо сприяти розвитку конкурентоспроможності України та просуванню її аерокосмічноій галузі у світі, в тому числі у створенні "аерокосмічної долини" в Дніпропетровській області", - сказав Кейсі на міжнародному аерокосмічному форумі в Києві.

На його думку, українська авіакосмічна промисловість - одна з кращих в світі. Він додав, що американська торгова палата вважає за необхідне збільшити міжнародні інвестиції в цю галузь України для того, щоб розвивати "аерокосмічні долини" в Києві, Харкові, Дніпропетровську.

"Необхідно підняти українські технології до світового рівня, створити десятки тисяч нових робочих місць, а також для того, щоб Україна до 2020 року стала країною великої "двадцятки". Ми хочемо структурувати і збільшити інвестиції в українську аерокосмічну галузь", - додав Кейсі.

За його словами, американські аерокосмічні інженерні фірми в партнерстві з Україною хочуть будувати спільні підприємства.
 
ИгорьДата: П`ятниця, 14.11.2014, 00:12 | Повідомлення # 10
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 17205
Статус: Поза форумом
В Україні презентували новий центр управління польотами

12 листопада відбулася зустріч представників Національної ради та телевізійної індустрії з керівництвом державного підприємства «Укркосмос». Про це повідомляється на сайті держрегулятора.

Під час зустрічі обговорювалося питання про запуск першого українського телекомунікаційного супутника «Либідь». Крім цього була порушена тема центру управління польотами (ЦУП), який у п'ятницю, 7 листопада, був зданий в експлуатацію. Будівництво об'єкта тривало півроку, і тепер він знаходиться в Києві.
Серед найважливіших завдань, які стоять перед «Укркосмосом», - створення центру управління польотами і забезпечення виведення супутника на геостаціонарну орбіту. Перший етап вже виконаний, зараз залишаються технічні питання, які потрібно вирішити найближчим часом.
Попередньо було домовлено, що, з метою забезпечення поширення сигналу українських телемовників з нового супутника зв'язку, буде проведено зустріч з керівниками загальнонаціональних каналів, так як для телевізійного ринку дуже важливо зрозуміти вартість розміщення і умови резервування орбітальної позиції.
Участь у зустрічі взяли голова Національної ради Юрій Артеменко, член Національної ради Владислав Севрюков, генеральний директор телеканалу «М1» Валентин Коваль, видавець журналу «Mediasat» Олександр Глущенко, генеральний директор «Укркосмос» Іван Назарук та його заступник Дмитро Пизюк.
 
JavorivДата: Субота, 23.05.2015, 09:02 | Повідомлення # 11
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 18194
Статус: Поза форумом

Україна до 2022 року запустить 6 супутників


Logo

Стратегія космічної діяльності України на період до 2022 року передбачає запуск не менше 6 супутників. Наказ про затвердження документа підписав 21 травня голова Державного космічного агентства Олег Уруський, повідомили Українським новинам сьогодні у відомстві.

"Очікуваними результатами стратегії названо запуск космічних апаратів зв'язку та мовлення "Либідь" і "Либідь-2", космічних апаратів дистанційного зондування Землі "Січ-2-1","Січ-2М","Січ-3", науково-технологічного космічного апарата "Іоносат", - йдеться в документі. Також планується запуск студентських супутників.

Одним із завдань стратегії названо розширення співробітництва та членство України в Європейському космічному агентстві. Планується забезпечити використання для державних потреб інформації від глобальних навігаційних супутникових систем GPS / США /, GALILEO / ЄС /. Україна розширить на свою територію зону надання високоточної диференціальної поправки системи EGNOS / ЄС /.

Стратегія передбачає початок комерційної експлуатації ракетного комплексу "Циклон-4" та розширення географії стартових майданчиків під нього. Україна розраховує на відновлення проектів "Морський старт" і "Наземний старт" з ракетами "Зеніт-3SL", "Зеніт-3SLB" і "Зеніт-3SLBF". Українські підприємства мають намір брати участь у міжнародних проектах "Дніпро", "Антарес", "Вега", в європейській програмі досліджень та інновацій "Горизонт-2020" з космічної тематики.

Ставиться завдання підвищити престиж космічної діяльності в суспільства. Зарплата в галузі має вдвічі перевищувати середній показник по країні.
 
Форум » Різне » новини космосу » Україна і космос
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика