МИ ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ UKRSAT,ПРИСВЯЧЕНОМУ СУПУТНИКОВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ. НА НАШОМУ САЙТІ В РОЗДІЛІ ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КАНАЛІВ ЗНАХОДИТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАНАЛИ СУПУТНИКОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ. УКР І РОС КАНАЛИ FTA - ЦЕ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПРО УКРАЇНСЬКІ І РОСІЙСЬКОМОВНІ КАНАЛИ ,ЩО ТРАНСЛЮЮТЬСЯ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ,ВСІХ СУПУТНИКІВ ,ЯКУ ВИ МОЖЕТЕ ПОЧЕРПНУТИ З ТАБЛИЦЬ ЧАСТОТ І КАНАЛІВ. НА ФОРУМІ В РОЗДІЛІ ТРАНСПОНДЕРНІ НОВИНИ ЗАВЖДИ СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ ПО ВСІХ СУПУТНИКАХ. А ТАКОЖ СВІЖІ НОВИНИ В РОЗДІЛІ НОВИНИ КАНАЛІВ І БАГАТО ІНШОГО...
Головна » 2021 » Липень » 31 » Запуск супутників Star One D2 і Eutelsat Quantum.
09:24
Запуск супутників Star One D2 і Eutelsat Quantum.
Eutelsat Quantum
    30 липня о 21:00 UTC (31 липня в 00:00 за київськм часом) з майданчика ELA3 космодрому Куру у Французькій Гвіані стартовими командами компанії Arianespace здійснений пуск РН Ariane-5ECA (VA254). Пуск успішний, на орбіту виведено два супутника - бразильський телекомунікаційний супутник Star One D2 і французький експериментальний телекомунікаційний супутник Eutelsat Quantum. Апарати запущені для найбільшого оператора в Бразилії та Латинській Америці Embratel і для європейського оператора супутникового зв'язку Eutelsat відповідно.
   У Arianespace відзначили, що "Star One D2 дозволить розширити широкосмугове покриття в регіонах Центральної і Південної Америки, а також надати доступ малозабезпеченим верствам населення до інтернету". Супутник, створений на виробничому майданчику компанії Maxar в Пало-Альто (штат Каліфорнія), повинен "поліпшити доступ до послуг платного телебачення, стільникового зв'язку, інтернету для корпоративних клієнтів і державних структур", додали в Arianespace.
     Eutelsat Quantum був розроблений в рамках партнерства Європейського космічного агентства (ЄКА), оператора Eutelsat і європейської авіаційно-космічної корпорації Airbus Defence and Space. Завдяки можливості перепрограмування безпосередньо на орбіті на висоті 35 000 км над поверхнею Землі, супутник Quantum протягом усіх 15 років планованої експлуатації зможе підлаштовуватися до умов, що змінюються запитам в сфері передачі даних і захищеного зв'язку, - повідомили в Європейському космічному агентстві.
   Супутник Quantum масою в 3.5 тонни має вісім променів зв'язку, кожен з яких можна перенастроювати, змінюючи область покриття і потужність випромінюваного сигналу. У європейській компанії Eutelsat заявляють, що завдяки використанню спеціально розробленого програмного забезпечення, яке надається клієнтам, дані зміни можна робити «за лічені хвилини».
   Це означає, що даний супутник може використовуватися для забезпечення мобільного покриття для обслуговування рухомих об'єктів, таких як літаки і морські судна, або створення покриття в зоні стихійного лиха або для потреб разових подій. Також на тлі зростаючої заклопотаності питаннями цифрової безпеки та можливого використання космосу у військових цілях важливо відзначити той факт, що супутник Quantum здатний точно визначати джерело сигналів, випромінюваних зі злим умислом або без нього, і вживати заходів щодо усунення будь-яких перешкод.
   Супутник Quantum охоплюватиме своїм сигналом великі території від Західної Африки до Азії.
Категорія: Новини запуску супутників | Переглядів: 172 | Додав: Игорь
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика